Jump to content

Znatizeljni

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prijatelj je imao isti problem.Nakon nekog vremena su od njega tražili čak 3 500 Eura,ali se nagodio sa njima i uplatio im 500 Eura.Prvo se savjetovao sa odvjetnikom koji mu je rekao da je međunarodno pravo jače nego državno.
  2. Klupko se polagano razmotava!Dobio sam poziv od lokalnog prekršajnog suda,zbog prekršaja iz članka 18.st2.Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Policijska postaja je podnijela"Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka" na temelju članka 170 ZOP-a. Zahtjev je u biti preslika njene izjave dane u policijskoj postaji i završava "Čime je počinio prekršaj iz čl 4 kažnjiv po čl 18.st.2 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Nakon toga slijedi Napomena: "Marko Marković" od dana dd.mm.2007. nalazi se u istražnom centru Županijskog suda u XY Gradu zbog počinjenja KD-a Silovanje iz čl 188.st 1. KZ-a(po mojem shvaćanju bio sam u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, i jer sam bio osumnjićen za djelo iz čl 188.st1 a ne zbog toga što sam to djelo počinio). Molim vas za savjete. 1.Ako se na osnovu iste izjave protiv mene vodi istražni postupak pred županijskim sudom da li je naš gradski prekršajni sud nadležan da na ovaj način postupa protiv mene jer istražni postupak pred Županijskim sudom još traje i još ne postoji nikakva optužnica. 2. U pozivu prekršajnog suda stoji da sam osobno dužan pristupiti i da imam pravo u tijeku postupka uzeti branitelja ali se ročište neće morati odgoditi zbog nedolaska branitelja.Da li su mi oni dužni dodijeliti branitelja po službenoj dužnost ako si ga sam ne mogu priuštiti?
  3. Ne nemam pitanje ali su drugi puno puta postavljali pitanje kako do skrbništva,pa je ovo odgovor svima.A kada se ovakvi slučajevi nagomilaju onda će netko shvatiti da je u sistemu nešto pogrešno.
  4. Moja bivša supruga istina nije odvjetnik i jedva je završila osnovnu školu ali je pronašla skoro savršeno rješenje za skrbništvo nad djecom što uspijeva rijetko kojem odvjetniku.Zapostavljala je i maltretirala djecu i kada sam vidio da tako neće ići dalje, nakon prepirke sam joj rekao da ću tražiti skrbništvo nad djecom,ali ona se pokazala puno snalažljivija i nakon što smo tu noć proveli u dobrom i sa obje strane dobrovoljnom seksu,ujutro me je prijavila za silovanje pa sam završio mjesec dana u pritvoru.Iako nema ni traga od nasilja ovo će kako mi se do sada čini svakom odvjetniku zadati i te kakvu glavobolju a ja na kraju još mogu lako i završiti u zatvoru na par godina bez obzira što nisam kriv. Jer kada žena vikne nasilje ili silovanje bilo dokaza ili ne muškarac je kriv. Toliko o ravnopravnosti spolova. Unaprijed se ispričavam onim ženama koje su doista zlostavljane ali u našem društvu je stvoren stereotip da su svi muškarci pijanci i zlostavljači pa se to sada masovno zloupotrebljava na sve načine a društva za zaštitu "jadnih" ženica niču kao gljive poslije kiše. Zato ako neka žena želi riješiti problem skrbništva evo joj savršenog riješenja,samo treba spojiti ugodno sa korisnim.
  5. Ne mogu ti konkretno odgovoriti na pitanje ali sam prije neki dan izašao iz pritvora,upoznao sam nekoliko dečki koji su imali problema sa drogama,ako te ponovo uhvate sa najmanjom količinom droge neće te ni bog izvući van za slijedeće dvije tri godine,zato ne pitaj kada ti se to više neće pisati nego se ostavi toga.Možeš to shvatiti kao pametovanje ali bolje nemoj.
  6. Bivša supruga me je nakon dobrovoljnog seksa(svaki nesporazum isključen) prijavila da sam ju silovao,da se ona cijelo vrijeme branila,da sam ju ja vukao do kreveta.Proveo sam mjesec dana u istražnom zatvoru i sada sam pušten,još nije podignuta nikakva optužnica i ne znam da li će biti.Njen motiv za lažno prijavlivanje je naš sukob oko zapostavljanja djece ,jer sam joj ja rekao da ću tražiti skrbništvo nad našom djecom što sam i zatražio pri nadležnom sudu.Liječničke nalaze nisam vidio ali s obzirom da smo imali sasvim normalan seks bez ikakvog nasilja sasvim sam siguran da će to i liječnički nalazi potvrditi. Zanima me da li se je netko susreo sa sličnim slučajem i kakve su šanse da doista budem optužen ili osuđen. Što mogu poduzeti dok traje istražni postupak,i nakon koliko se mora podignuti optužnica. To je član 188st.1 KZ (1-10 godina)
  7. Da li netko može konkretno odgovoriti,hitno mi je Ako je to postalo društveno vlasništvo ,što onda mogu poduzeti? Prema onome što sam naveo gore pravo korištenja uvjetovano ima društveno vlasništvo.
  8. Želim steći pravo na zemljište dosjelošću,za to zemljište su u posjedovnom listu jedni vlasnici a u vlastovnici drugi,od 1981 živim u montažnom objektu na tom zemljištu a pravi vlasnici su pobjegli nakon drugog svj. rata u inozemstvo i nestali.Koga trebam tužiti da bih ostvario pravo dosjelošću one iz vlastovnice ili posjedovnog lista? Radi se o nekih 600 metara kvadratnih ali ima nekoliko vlasnika. Kako uopće napisati tu tužbu? I još najvažnije u Teretovnici stoji : Na ZK tijelo IV Z 595/1987 Na osnovu čl.29. Zakona o građevinskom zemljištu uknjižuje se na zemljištu u A 4.zk. tijela pravo korištenja,dok nadležni organ ne donese rješenje o predaji zemljišta u posjed općini ili drugoj osobi,u korist prijašnjih vlasnika: 1.Marko Marković 4/24 2.Josip Josipović 4/24 itd. (ZK tijelo IV-1. udio 1/1 1. DRUŠTVENO VLASNIŠTVO)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija