Jump to content

Fang175

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Fang175

    Porezna

    Sta to onda znaci da agencija je mogla bilo koliko uzimati vise nego sto je meni rekla. U mom slucaju agencija je uzimala 30e mjesecno vise ali bez da smo se tako dogovorili. Iako sam pitala koliko uzimaju proviziju, rekli su da ne uzimaju. Drugo.. ugovor o najam medu mene i agencije sve izgleda kao da agencija je moj podstanar. nigdje se ne spominje kao treca osoba(podstanari) ili tako nesto ili suglasnost.
  2. Fang175

    Porezna

    Ovako, zivim odnosno rodena sam vani i neznam procedure...i hocu se uzvjeriti da je agencija krivo postupila, ujedno mene zeznula. Sa agencijom sam potpisal jedan obican ugovor o najmu bez neke detalije osim iznos najamnine. Agencije je pak potpisala ugovor o posredovanju sa mojim podstanarima ali s time da njima je naplatila 30Eura vise bez da sam ja znala. Hocu znati da lii je ta procedura normalna u hrvatskoj? Hvala
  3. Fang175

    Porezna

    Hvala na odgovorima... ali onda tko potpisuje ugovor o posredovanje I zasto?
  4. Fang175

    Porezna

    O tomu je problem sto mislim da me agancija zeznula..hocu znati procedure. Ovako..ja sam potpisala ugovor najmu sa agencijiom.. a agencija je ugovor o posredovanju potpisala sa mojim stanarima. Hocu znati ako je to pravilno. Onda sta ja posaljem poreznoj?
  5. Fang175

    Porezna

    Ja sam iznajmila moj stan preko agencije. Ja sam najmodavac.Podstanari najmoprimci. A sto je onda agencija? U biti isto pitam ko sta potpisuje pa onda sta se posalje poreznoj.
  6. Fang175

    Porezna

    Kad se potpises ugovor o najmu stana preko agencije koji dokumenat se posalje poreznoj upravi. Ugovor o najam ili ugovor o posredovanju. hvala
  7. Nije puno novca sto mi duguje agencije nego je nacin na koji su poslovali. U biti varali mene. Ne zivim u HR pa neznam sudsku proceduru, koliko to traje i koliko to kosta niti gdje poceti. Voljela bi da prijavim njihovu agenciju na neku inspeksiju jer takvo poslovanje po meni je ilegalno i stvarno nemaju pravo da posluju uopce.
  8. Zelim prijaviti jednu agenciju za nekretnine koja je prvo meni duzna novce koje je dobila od mojih stanara. Drugo kome da se obratim ako se nisu korektno postupili i uzeli mi proviziju kad nismo se tako dogovorili.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija