Jump to content

Pipela

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li mi može netko reći gdje naći primjer izjave za zastaru? Da li se to mora ovjeriti kod bilježnika ili se osobno izjavi u formi koju ne mogu naći te se preporučeno pošalje ? Hvala
  2. Molim pomoć za jedno pitanje; Pravomoćno ovršno rješenje je doneseno 2003 godine, 2014 dolazi privremena obustava naplate ovrhe te će se o promjeni naknadno odlučiti. Da li se može pozvati na zastaru?
  3. Hvala, iako sam tek na drugoj godini prava, nije mi supočiniteljstvo došlo u obzir jer po niti jednom članku koji se spominje u presudi ne odnosi na supočiniteljstvo. Ali da, to sam i mislia, tražiti regres. Očito je sve ovo bez uspjeha jer taj drugi je pobjegao van države. Hvala ipak puno na pomoći, ukoliko mi bude trebala pomoć, nadam se da se mogu opet obratiti
  4. l-okr je na ime štete dužan isplatiti xy iznos (platio), a ll okr platiti xy iznos (nije platio) te je s viškom imovinskopravnog zahtjeva oštećenik upušten u parnicu. Nema nikakvih odredbi o supočiniteljstvu, l-okr dobio uvjetno, ll okr zatvorsku kaznu. Ako sam dobro pohvatala, možda i ne; račun nije mogao biti zatvoren radi nepodmirenog duga od strane ll okr i zajedno s time su i okr počele stizati kamate što je dovelo do ovrhe, koja je privremeno obustavljena. Da li je l okr trebao posebnom tužbom goniti ll okr radi nepodmirenja? Kakva je mogućnost "prebačaja" tog duga na ll okr radi nepodmirenja? Isprike na laičnosti. Hvala na pomoći.
  5. Može li pitanje, da ne otvaram novu temu pošto je isti naziv? Također se radi o kd prijevare, isto banka i kartice, ali s time da je presuda donešena te je l-okr podmirio dugovanje naloženo u presudi (a kartica je na njegovo ime) dok ll-okr je dužan podmiriti ostatak iznosa. Događa se situacija da je došla ovrha na ime l-okr od strane banke radi nepodmirenog iznosa. Može li me netko uputiti kamo se obratiti, banka ne reagira, nakon odlaženja pravnoj službi, dopisa, mailova, svega..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija