Jump to content

Bety

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahtjev za uknjižbu može predati ,ali i u gruntovnici će mu reći da mora prijaviti nekretninu u poreznoj upravi.Nisam sigurna ali mislim da se ne računaju kamate.
  2. Evo danas čula informaciju - ne znam koliko je istinita da možeš dobiti jednokratnu novčanu pomoć od 500- 1600 kn ako si hrv.branitelj.Baš ne vjerujem u to,ali ako nešto zna o tome molim odgovor.Hvala
  3. Da li mogu tužiti suvlasnika za otuđivanje i zabranu korištenja moga dijela dvorišta (u kupopr. ugovoru piše da imam dio dvorišta u širini kupljenog djela kuće)ali 1 od suvlasnika to osporava govoreći da nemam ništa da je sve njegovo(po njemu niti drugi suvlasnici nemaju pravo )Moram napomenuti da je to prije bila jedna obitelj koja su sve rješavala dogovorno bez pismenog dokazat tj.bila su tri brata.Još nešto taj suvlasnik niti živi na toj adresi niti je 5o god.bio ovdje.Prije 4 god.počeo je dolaziti nakon smrti pomajke i uzgaja perad koja mi smeta i smrdi.Da li se ima pravo tako ponašati s obzirom da godinama nije bio ovdje,a sada bi da je sve njegovo.
  4. Živim u kući gdje nas je 3 suvlasnika.Probleme mi stvara jedan suvlasnik koji uopće ne živi u kući nego ima stan,dolazi svaki dan na 2-3 sata jer ima kokoše i zece.Moram napomenuti da živim u blizini grada (2 km) i zanima me da li on ima pravo držati dom.životinje ,jer meni u dvorištu užasno smrdi.Da li ga mogu prijaviti i kome da se obratim?
  5. Molim za savjet i pomoć.Za ulaz u moje dvorište moram proći preko susjedove parcele tj.puta ,zbog toga što nemam čiste papire (u postupku)a stvarni put u dvorište trenutno je mali vrt i voćke.Stvarni put je u vlasništvu grada (bio je nacinaliziran ali susjed je dobio novce za tu parcelu)i sada uporno govori da je to njegovo i da mi može zabraniti prolaz u dvorište preko svoje stvarne parcele koju za sada koristim.Da li po zakonu može zabraniti prolaz s obzirom da nemam još riješen svoj ulaz?Molim pomoć.Unaprijed hvala!
  6. Da li mi tko može objasniti na koga se odnosi prevođenje mirovina?Da li su tu i osobe koje su išle u mirovinu po čl. 6a? bety
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija