Jump to content

Melon

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poslodavac je privatnik. Nema drugih svjedoka, a pretpostavljam da prikriveno (ili otvoreno?) snimanje razgovora diktafonom ne bi bilo legalno? Sve se odvijalo u prostoru tvrtke. Poštovani felixx, ovdje se više uopće ne radi o poslu. Naime (trenutno) rezultati natječaja jos nisu stigli, tako da nije do traženja zadovoljštine zbog nedobivanja posla na temelju diskriminacije, već je do traženja zbog grube povrede dostojanstva osobe. Može li se ista učiniti? Ima li kakve koristi od pučkog pravobranitelja ili nekog ministarstva možda?
  2. Član moje uže obitelji bio je na razgovoru za posao kod potencijalnog budućeg poslodavca prije otprilike tjedan dana, da bi ovaj na početku razgovora doslovno odbrusio "mi ne zapošljavamo ljude s takvim prezimenom, nemate što tražiti ovdje". Ogorčen sam jer dotični član obitelji nikad u životu ništa nije napravio niti rekao protiv naše države u kojoj je rođen i odrastao, a na takav način ga se prilikom razgovora za posao popljuvalo zanemarivši kompetencije i dokumente koje je priložio natječaju, bez da je prethodno provocirao na bilo kakav način. što napraviti u takvom slučaju, tužiti ili ne i kakva je šansa da se nešto postigne? Javiti se pučkom pravobranitelju možda?
  3. Odnosi li se to i na imovinu koju sam ja iskljucivo nasljedio (a ne zaradio) sa strane svoje obitelji nakon sto smo vec bili vjencani? Pitam ovo jer me malo buni vas odgovor "stekli", laiku to moze znaciti vise stvari. Ukoliko je odgovor da, a ja tu nasljedjenu imovinu prodam tijekom braka, znaci li to da se dobiveni iznos razvodom dijeli popola? Ako dvoje ljudi nije jos vjencano, moze li se u predbracnom ugovoru staviti stavka po kojoj "bilo koja imovina koju bi jedna strana mogla iskljucivo nasljediti tijekom braka" nece biti dijeljena u slucaju razvoda, tj. je li to legalno i je li praksa koja se moze provesti (ili se opcenito provodi)?
  4. Postovanje, zanima me sto se nakon razvoda dogadja s imovinom koju sam sa strane svoje obitelji nasljedio prije vjencanja, a sto s onom koju sam naslijedio iza vjencanja, ima li druga strana pravo traziti dio te naslijedjene imovine i ma li tu uopce kakve razlike ovisno o tome kad je prva strana dobila tu nasljedjenu imovinu? Drugim rijecima, je li imovina koju sam ja naslijedio ili bi je mogao naslijediti tijekom braka razdjeljiva ili bivsi bracni partner tu ne polaze nikakvo pravo? Sto (jednog dana u buducnosti ) ukoliko se radi o djeci koja su dodijeljena bivsem partneru, imaju li oni pravo to potrazivati?
  5. Postovanje, imam jedan upit koji je manje ozbiljan od upita ostalih korisnika na ovome forumu, ali bih ipak htio cuti misljenje o tome: imam otvorene profile kao korisnik foruma nekoliko domacih internetskih portala koji prenose i objavljuju razlicite vijesti, te mi se na dva takva portala zadnjih tjedan dana sustavno blokira pristup i objavljivanje komentara, jer se nekim korisnicima ili moderatorima ocito nije svidjelo sto pisem, a njihovi odgovori koji su u nekim slucajevima bili iznimno vulgarni, nakon moje prijave moderatoru uopce nisu ukonjeni niti je korisnicima blokiran pristup. Ukratko, zanima me krsi li se takvim ponasanjem moderatora ili vlasnika portala Clanak 38. Ustava RH te postoji li kakva osnova za pravnu akciju ili slanje neke vrst opomene preko odvjetnika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija