Jump to content

Valerija08

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima. A što u slučaju da evo sud presudi tako da će on imati druženje sa djecom pod nadzorom. Gdje se to druženje odvija? U kući oca(on živi sa svojim roditeljima sada) ili u kući majke(do unazad par mjeseci su živjeli kod supruge i kući njezine mame)? Ili na nekom neutralnom području? Tko je taj nadzor? Socijalni radnik? Majka djece? Jer on ima zabranu pristupa supruzi. Također, on sada živi s roditeljima u njihovoj kući. Kako se sve ovo odražava na tu baku i tog djeda? Mogu li oni viđati svoju unučad u ono vrijeme koje je propisano da budu kod majke. Tj. Da li oni imaju veze što je njihov sin u zabrani, i ima druženja s djecom samo pod nadzorom. Visina alimentacije ovisi o dobi djeteta i plaći oca, jel tako? A ima i propisani minimum alimentacije. Ako otac ima veću plaču od hrvatskog prosjeka i tog prosjeka za alimentaciju on mora odmah i više plaćati? Također sam načula da se dio te svađe i njihova prepucavanja odvio pred očima starijeg djeteta... Može li to supruga iskoristiti na prvom ročištu u CSS-u koje će biti uskoro? Kakve posljedice to ima ta tog oca? LP
  2. Ovo snimanje se odvijalo bez njegova pristanka, odnosno on je sam vidio da ona drži mobitel u ruci i da je upaljena aplikacija za snimanje. Znači ne bi mu se isplatilo privatno je tužiti za takvo što? A da li bi to bilo dobro spomenuti na sudu, tj. da se bar nekako obrani ili ne znam kako bih to nazvala. Također kažete da u ovom postupku ne treba biti odvjetnika? A zašto to nije slučaj u kojem treba odvjetnik zastupati na sudu? On kaže da bi htio da ga odvjetnik zastupa. A kako će se cijeli ovaj slučaj odraziti na brako-razvodnu parnicu? Radi se o tome da oni imaju dvoje malodobne djece, manje od 6 godina. Vjerojatno će završiti tako da će on plaćati alimentaciju. Koliko traje uopće takva parnica? I da li se takva parnica odvija u CSS-u ili na sudu? Hvala.
  3. G-man hvala na odgovoru. Zanimalo bi me još par informacija. Naime, u razgovoru sa tim kolegom rekao je da je njega supruga snimila s mobitelom dok joj je jednom prilikom izgovarao te riječi. Ali nisam sigurna da li ima snimljeno baš te riječi o ubojstvu ili neka njihova prepucavanja i svađe. Snimala ga je na njegovom dvorištu. Može li on nju za to tužiti? A prilikom telefonskih razgovora dok je to sve trajalo također je i ona njemu izgovorila svakakve pogrde riječi - e sad može li ona dobiti kakvu kaznu za to? Tj. mora li on nju baš tužiti ili je dovoljno što je on to rekao na ispitivanju u policiji? U ovom odgovoru što sam vas pitala da li mu treba odvjetnik za oba slučaja: i za ovaj sud i za brako-razvodnu parnicu - na koga se odnosi ovo vaše: "Kako on procijeni. Nema obveze." ? Ovaj cijeli slučaj možda se ne bi ni dogodio da se od supruge sestra nije uplela - tj. ona je sugerirala njoj da ga prijavi policiji. Hvala na odgovorima. LP.
  4. Poštovani svi, hvala vam na odgovorima. Kako ne baratam sa pravnim pojmovima i nisam upućena u pravo i u kažnjavanja - imam još nekoliko pitanja: Što znači ovo "izdavanje kaznenog naloga" od strane DORH-a? Do sada, nikada nije bio kažnjavan i kažete da će vjerojatni dobiti uvjetnu kaznu? A kakva ta uvjetna kazna može biti? I da nadopunim u afektu je izgovorio da će ju ubiti. Na ispitivanju je rekao da to tako nije mislio i da je to bilo izrečenu u bijesu. Isto tako me zanima, znači ovako on bi uzeo odvjetnika, za ovaj slučaj. Ali također je prvo ročište u Centru za soc.skrb početkom 11.mj za razvodnu parnicu. Znači njemu treba odvjetnik za oba slučaja? ili? I još zadnje: on ima zabranu pristipa na 100m i nikakav kontakt s njom ne smije imati. Da li on smije doći u taj Centar u isti dan i sat kad i ona? Hvala na odgovorima, LP
  5. Pozdrav svima, Zanima me slijedeće. Poznanik je prijetio ženi, te ga je ona prijavila policiji. On je priveden u policijsku postaju i tamo prenoćio, bio na ispitivanju kod sudca i dobio je pisanu pouku da joj se ne smije približavati na manje od 100 m, niti imati kakvog kontakta (izravno ili neizravno s njome). Priznao je prijetnju, ali da to nije tako mislio kako je izgovorio nego je to bilo u afektu. Dobit će poziv na sud. Kako se sada braniti na sudu? Što savjetujete? Te je također pokrenuta brako-razvodna parnica, ali tek mora ići na Centar za socijalnu skrb jer imaju dvoje malodobne djece. Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija