Jump to content

deltas

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je deltas objavio

  1. Firma koja je pružala financijske usluge mjesečnih pozajmica otišla je u stečaj. Moj dug je ostao, nisam ga platio. To je u stvari otišlo na prisilnu naplatu i nakon mojih žalbi, presuda je postala pravomoćna u lipnju prošle godine. Sud mi je skinuo određeni iznos za sudske pristojbe i takse a taj glavni dug je ostao. Što se događa sa tim dugom? Pokušao sam ga platiti ali firma je u stečaju, telefon je isključen, email-om ih ne mogu kontaktirati, žiro račun nije aktivan. Jednostavno ne mogu saznati kome i na koji račun mogu platiti dug. Mislio sam da će mi skinuti automatski ta sredstva sa tekućeg računa kao i ove sudske pristojbe i troškove. Nije veliki iznos ali da mi se ne dogodi da mi neko za 10 godina pošalje da sam dužan neki astronomski iznos. Zahvaljujem na odgovoru, Lijepi pozdrav,
  2. U lipnju sljedeće godine navršavam 30 godina staža u državnoj upravi i trebao bih dobiti jubilarnu nagradu. Prema sadašnjem iznosu to bi bilo 4.500,00 kn. Ali neće biti izgleda ništa od toga. Upravo sam nazvao svoje računovodstvo gdje su mi rekli da jubilarna nagrada nije predmet ovrhe ali se NE MOŽE isplatiti na zaštićeni račun. Pokušale su isplatiti na zaštićeni ali su ih odmah nazvali iz državne riznice i rekli da su postupili nezakonito. Morale su isplatiti na redovni, ovršeni račun tog djelatnika. Dakle, šipak i sva tumačenja. Mi u državnoj i javnoj upravi smo povezani na riznicu i sve se gore vidi, svaka uplata. Eto, to je bilo prije 2-3 tjedna i taj djelatnik nije dobio jubilarnu.
  3. Dali je jubilarna nagrada izuzeta iz ovrhe?
  4. Zanima me koja je apsolutna zastara za naplatu štete od strane osiguranja za prometnu nezgodu? Dali je to protekom od 10 godina od dana presude?
  5. Javljam vam se u vezi pokušaja Croatia osiguranja da mi ponovno naplati dug koji sam imao u vezi jedne prometne nesreće. Po sudskoj presudi iz 2006. godine platio sam iznos od 7.200,00 kn štete za prometnu nezgodu i ostao mi je dug od oko 1.500,00 kn. Croatia osiguranje mi u svibnju 2011. godine šalje na prisilnu naplatu taj iznos putem suda i moje računovodstvo mi skida u lipnju pola tog iznosa a ja u srpnju podmirujem ostatak. Međutim, jučer me obavještavaju iz računovodstva da su zaprimili sa suda da mi se skine 2.500,00 kn na ime iste presude, tj. prometne nezgode. Pitanje je dali ću naći uplatnicu nakon 3 godine za plaćeni iznos i ne znam dali u računovodstvu mi mogu dati neki dokaz da su mi skinuli gore navedeni iznos. I koji savjet mi možete dati? Ja nisam nikakvu obavijest sa suda dobio za taj navodni dug, već su direktno proslijedili u moje računovodstvo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija