Jump to content

IvanaLed

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, moram se nadovezati na ovu temu jer sam u sličnim problemima, odnosno moj momak koji je dobio rješenje o ovrsi zbog neplaćenih računa Vipu za ožujak i travanj 2002. godine. Pravomoćna presuda na Općinskom sudu u Splitu donesena je 27. studenoga 2002. godine, a obavijest o ovrsi je došla na adresu u travnju ove godine. S obzirom na to da mi momak trenutno nigdje nema otvoren nikakav račun nije mu ovrha ni mogla sjesti na račun. Uložili smo žalbu, odnosno momak u kojoj je istaknuo da nema dokaza o podmirenju tih računa, da je voljan to podmiriti u ratama, ali je tražio oprost kamata, ali Vip, naravno, kako je već poznato, traži naplatu ta dva računa (iznos 2284,37 kuna), plus kamate i naknadu troškova odvjetnika (Leko i suradnici). Ročište na sudu je zakazano početkom srpnja. Svjesna sam da će se ti računi, a očito i kamate, troškovi suda i odvjetnika trebati platiti, ali zanima me koga bi se trebalo tužiti zato što je predmet "stajao u ladici" 12,5 godina? Je li kriva država koja je ipak donijela rješenje o ovrsi još u studenom 2002. godine ili je krivac Vip? Nakon što je momak primio rješenje o ovrsi prije dva mjeseca kontaktirali smo društvo potrošača te su nam rekli da je najbolje tužiti državu. Međutim, s obzirom na ovo što ste napisali u ovoj temi nije mi više jasno tko je tu zapravo kriv za tu "rupu" od više od 12 godina. Imaju li takve tužbe smisla? Iskustva? Prijedlozi? Isprike na ovakvom upadanju i unaprijed hvala na odgovoru i bilo kakvoj korisnoj informaciji.
  2. Znači li to da će sad doći i kamate i zatezne kamate na tih 12 godina ?
  3. Upravo tako dug je bio 4 i 5 mjeces 2002 god. Općinski sud je zaprimio prijedlog za ovrhu 13.11.2002. god. Sud je donio rješenje o ovrsi 27.11.2002 god. Pa sad s obzirom ne to jeli ipak nastupila zastara jer je prošlo 10 god. od rješenja o ovrsi ?
  4. Ovršenik je dužan 2284 kn. sa zakonskim zateznim kamatama i to počevši od 4.4.2002. na iznos od 1041,52 kn , počevši od 3.5.2002. na iznos od 1242,85 kn. Nakon 12 godina primim rješenje o ovrsi na kojem stoji datum 27.11.2002. godine sudac navodno sad već i pokojni. Nikad ništa nisam primila do danas. Ujedno je na tom rješenju o ovrsi istaknuta moja prethodna adresa, a rješenje o ovrsi mi je stiglo na novu adresu. Nije mi jasno zašto je to stiglo tek sada ako je rješenje o ovrsi navodno doneseno još 2002. godine i ako su me sada uredno našli na novoj adresi na kojoj sam i prijavljena već nekoliko godina. Međutim, ono što je najvažnije jest je li taj moj predmet otišao u zastaru ili nije? U rješenju stoji da imam pravo na žalbu u roku od 8 dana od trenutka primitka tog rješenja i namjeravam iskoristiti to pravo i pozvati se na tu zastaru ako je to moguće. Moram istaknuti da trenutno u nijednoj banci nemam otvoren račun,zatvoreni su prije dva mjeseca , tako da mi se ovrha nije mogla tako naplatiti, jer inače bi to vjerojatno već skinulo sa računa bez obzira je li predmet otišao u zastaru ili nije. Unaprijed hvala na odgovoru.
  5. Poštovani, zanima me odnosi li se zabrana upravljanja motornim vozilom A kategorije i na mopede? Lijep pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija