Jump to content

Ivo75

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo mene,došao prekršajni nalog na sina jer smo i rekli da je on vozio. Naravno sad piše da su utvrdili prekršaj neposrednim opažanjem i obavljenim nadzorom. Uglavnom klasika, čl. 12 st.4, 500 kn. Ide žalba pa tražimo opomenu. Imam jedno pitanje ne vezano uz ovo pa ako netko zna. Zabrana upravljanja vozilom počinje teći nakon obavjesti iz policije ili po zaprimanju pravomoćne presude?
  2. Hmm.. i šta sada kada sam ja poslao podatke o vozaču , a ne sin? Opet teoretski onaj koga su tražili nije dostavio podatke. Pa neće valjda sad mu i za to kaznu slati? Btw i ja sam okasnio jer sam trebao poslati najkasnije u petak, a poslao u ponedjeljak.
  3. Pozdrav, ne mogu nigdje pronaći definiciju osobe kojoj je vozilo povjereno, a zanima me slijedeće: sin je nepropisno parkirao, policija ga je zatekla kod vozila i nakon kraćeg objašnjavnja pustila bez kazne ili upozorenja(pismenog) već samo kao neka pazi i ne radi to više. Za nekih 10 dana dolazi na njegovo ime, iako sam ja vlasnik vozila, zahtjev za davanje podataka o vozaču koji je počinio prekršaj. Glupost jer to već znaju kad šalju na njegovo ime , a ne na ime vlasnika vozila. Naravno uz uplatnicu za 50% popusta na plaćanje. Očigledno su se dečki predomislili. Sad me zanima mora li on dati te podatke i smatra li se on osobom kojoj je vozilo povjereno i zašto? Ili ih moraju tražiti od mene kao vlasnika?
  4. bok, može li mi netko pojasniti što bi trebala pismena nasljedna izjava sadržavati ako se želimo odreći nasljedstva i može li se sita ovjerna kod bilježnika preporučeno poslati na javnog bilježnika koji vodi ostavinsku raspravu? Hvala
  5. Poštovani, molim savjet vezano za plaćanje kazne zbog prometovanja vozilom s isteklom prometnom dozvolom. Prometna dozvola je istekla 9.11.2014 , policija me zaustavila 17.11.2014. Osiguranje je uredno produženo no na tehnički pregeld sam išao tek 18.11.2014 jer se čekala plaća ali i jer sam mislio da prometna važi do kraja mjeseca. Kazna je 700 (istek do 15 dana) Sad pitanje je da li čekati prekršajni nalog (jer su dali rok 3 dana za plaćanje odmah) pa se žaliti ali priznati te tražiti opomenu zbog lakšeg prekršaja,lošeg ekonomskog stanja(ne radim,živim s roditeljima - auto je očev, prijašnjeg nekažnjavanja..) ili platiti ovu polovicu sada? Ukoliko se žalba ne uvaži pa mi ostane plaćanje pune kazne vrijedi li pravilo 2/3 nakon presude?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija