Jump to content

zanimljivac

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je zanimljivac objavio

  1. Molim malo pomoći..

     

    Nedavno smo kupili stariju kuću pa smo krenuli u rekonstrukciju sa izgradnjom pomoćne građevine - garaže.

    Kuća nam je uglovka.

     

    U GUP-u stoji:'Građevinski pravac pomoćne građevine je u pravilu iza građevinskog pravca glavne građevine'.

     

    Ali nešto kasnije stoji odredba:

    'uvjetima gradnje moze se odrediti jedan ili više građevinskih pravaca. Više g. pravaca moguće je odrediti za jednu građevinu naročito: - ukoliko to zahtijeva poseban položaj građevine u odnosu na okolni prostor poput kutne dispozicije u uličnom redu...'

     

    Zvali su me da će odbiti izdavanje rješenja o uvjetima građenja prema projektu jer je garaža napravljena odmah s ulice, a kuća je 4 metra od ceste. Pozivaju se na gore prvi članak te smatraju da bi garazu trebao napraviti 4 metra od ceste!!! Ne zaboravite, govorimo o uglovki.

     

    Kome se mogu žaliti kad dobijem odbijenicu, i da li ih mogu tužiti za nekakvu štetu - izgubljeno vrijeme i sl. dok ne dobijem taj slučaj.

     

    Puno hvala.

  2. Molim informaciju da li za proširenje djelatnosti na 47.75

    TRGOVINA NA MALO KOZMETIČKIM I TOALETNIM PROIZVODIMA, treba kakvo uvjerenje o stručnosti za d.O.o.?

     

    Proizvodi bi se prodavali krajnjem potrošaću samo preko webshopa - da li za to postoje kakvi posebni uvjeti - prodavala bi se čak i kozmentika s posebnom namjenom, koja se može prodavati između ostalog samo u 'trgovinama na malo drogerijskim proizvodima'.

     

    Dakle, ako se proširi djelatnost d.O.o. na 47.75 da bi se stekli uvjeti prodaje kozmentike, da li se trgovina na malo smatra i webshop?

     

    primjereno skladište će biti osigurano.

     

    Hvala..

  3. Molim savjet..

     

    Nedavno je kupljena kuca koja je stara 33 godine, te se nakon kupovine utvrdilo da linija ograde prema cesti odstupa 1 metar od dozvoljene.

     

    Pošto je grad vec odavno sredio tu ulicu i napravio nogostup, pa tako implicite priznao tu liniju, a sada vele da se ne može graditi zid od te linije (sada je zivica).

    Susjedi također imaju ogradu do te linije...

     

    Sto se moze napraviti i koji zakon to regulira?

     

    Unaprijed hvala..

  4. Molim malu pomoć.

     

    Ako mi otac daruje nekretninu, da li u ugovoru o darovanju treba biti navedena cijena nekretnine pošto je oslobođena poreza?

     

    Također, da li ja trebam traziti potvrdu da sam oslobođen plaćanja poreza kao obdarenik - gdje i kamo je trebam dostaviti?

     

    Jos jedna bitna stvar - ne mogu uci u posjed jos par mjeseci jer se iznajmljuje. Da li sva prava koje otac ima kao najmodavac prelaze na mene u slućaju da bude problema, jer neću produziti najam? Naravno otkazni rok će biti poštivan.. Te da li to treba spomenuti u darovno ugovoru?

     

    Puno hvala..

  5. Molim pomoć..

     

    Zivimo u kuci koja je etazirana te vlasnica drugog dijela kuce odbija sudjelovati u zajedničkim troškovima - odrzavanje puta, fasada i sl. - jer ona tu ne živi...

     

    Pošto smo mi obavili te radove radi potrebe, kako je mozemo navesti da plati svoj dio, posto 'Molim Vas' ne pali?

     

    Koji zakoni su mjerodavni u ovom slučaju?

     

    Hvala..

  6. Molim info da li poslodavac moze izmjeniti Pravilnik o radu tako da dodaje odredbu o 'Poslovnoj tajni' - o podacima koji obvezuju radnika i 3 godine nakon prestanka radnog odnosa.

     

    I još se radičko vijeće protivi tome kod postupka savjetovanja.

     

    Hvala.

  7. Molim savjet ako u ugovoru o prodaji određene robe, koja se prodaje tokom cijele godine, i kupac ima eksluzivu kupnje, ne pise nista o teritorijalnom vazenju ugovora, da li prodavatelj ima pravo prodati tu istu robu drugim kupcima u INOZEMSTVO?

     

    Dakle, ima li kakvih odredaba u zakonu (i kojem, koji čl?) koji regulira teritorijalno vazenje ugovora?

     

    Hvala..

  8. Molim lijepo info za slijedeci slucaj:

     

    Kad u poduzecu radi manje od 75 radnika i poduzece nema radnicko vijece, vec sindikalnog povjerenika, da li i tada treba s njim biti provedena procedura glede SAVJETOVANJA i SUGLASNOSTI prije donosenja odluke?

     

    Hvala unaprijed..

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija