Jump to content

zanimljivac

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zanimljivac objavio

  1. Nije kriv..zajedbo smo radili.. U nasoj lokalnoj upravi ocito neznaju tumačiti GUP. Valjda mi ostaje zalba na ministarstvo i pokretanje upravnog postupka kod suda. Lijepa naša birokratska.
  2. Molim malo pomoći.. Nedavno smo kupili stariju kuću pa smo krenuli u rekonstrukciju sa izgradnjom pomoćne građevine - garaže. Kuća nam je uglovka. U GUP-u stoji:'Građevinski pravac pomoćne građevine je u pravilu iza građevinskog pravca glavne građevine'. Ali nešto kasnije stoji odredba: 'uvjetima gradnje moze se odrediti jedan ili više građevinskih pravaca. Više g. pravaca moguće je odrediti za jednu građevinu naročito: - ukoliko to zahtijeva poseban položaj građevine u odnosu na okolni prostor poput kutne dispozicije u uličnom redu...' Zvali su me da će odbiti izdavanje rješenja o uvjetima građenja prema projektu jer je garaža napravljena odmah s ulice, a kuća je 4 metra od ceste. Pozivaju se na gore prvi članak te smatraju da bi garazu trebao napraviti 4 metra od ceste!!! Ne zaboravite, govorimo o uglovki. Kome se mogu žaliti kad dobijem odbijenicu, i da li ih mogu tužiti za nekakvu štetu - izgubljeno vrijeme i sl. dok ne dobijem taj slučaj. Puno hvala.
  3. Molim informaciju da li za proširenje djelatnosti na 47.75 TRGOVINA NA MALO KOZMETIČKIM I TOALETNIM PROIZVODIMA, treba kakvo uvjerenje o stručnosti za d..? Proizvodi bi se prodavali krajnjem potrošaću samo preko webshopa - da li za to postoje kakvi posebni uvjeti - prodavala bi se čak i kozmentika s posebnom namjenom, koja se može prodavati između ostalog samo u 'trgovinama na malo drogerijskim proizvodima'. Dakle, ako se proširi djelatnost d.. na 47.75 da bi se stekli uvjeti prodaje kozmentike, da li se trgovina na malo smatra i webshop? primjereno skladište će biti osigurano. Hvala..
  4. Molim savjet.. Nedavno je kupljena kuca koja je stara 33 godine, te se nakon kupovine utvrdilo da linija ograde prema cesti odstupa 1 metar od dozvoljene. Pošto je grad vec odavno sredio tu ulicu i napravio nogostup, pa tako implicite priznao tu liniju, a sada vele da se ne može graditi zid od te linije (sada je zivica). Susjedi također imaju ogradu do te linije... Sto se moze napraviti i koji zakon to regulira? Unaprijed hvala..
  5. Molim malu pomoć. Ako mi otac daruje nekretninu, da li u ugovoru o darovanju treba biti navedena cijena nekretnine pošto je oslobođena poreza? Također, da li ja trebam traziti potvrdu da sam oslobođen plaćanja poreza kao obdarenik - gdje i kamo je trebam dostaviti? Jos jedna bitna stvar - ne mogu uci u posjed jos par mjeseci jer se iznajmljuje. Da li sva prava koje otac ima kao najmodavac prelaze na mene u slućaju da bude problema, jer neću produziti najam? Naravno otkazni rok će biti poštivan.. Te da li to treba spomenuti u darovno ugovoru? Puno hvala..
  6. Molim pomoć.. Zivimo u kuci koja je etazirana te vlasnica drugog dijela kuce odbija sudjelovati u zajedničkim troškovima - odrzavanje puta, fasada i sl. - jer ona tu ne živi... Pošto smo mi obavili te radove radi potrebe, kako je mozemo navesti da plati svoj dio, posto 'Molim Vas' ne pali? Koji zakoni su mjerodavni u ovom slučaju? Hvala..
  7. Molim malo pomoc.. sto se desava ako poslodavac ne zeli primiti zahtjeva za zaštitu radničkih prava nakon davanja (nezakonitog) otkaza? poslano preporucenom postom, vratilo se da ne zeli primiti..
  8. Molim lijepo kolege za savjet od kojih zakona je najbolje počet uciti? Dal prvo građansko, kazneno ili ? ....
  9. Molim lijepo savjet da li se pravo prolaska preko određenog dijela zemljišta mora urediti služnoscu puta ili moze biti uređena nekim drugim institutom npr. zakupom? Hvala..
  10. Molim info koji zakoni se primjenjuju na situaciju kad je kuća etažirana, također je i uređeno vlasništvo na dvorištu, a susjeda je uredila svoju garažu na dvorištu i iznajmljuje kao stan.(naravno bez ikakve suglasnosti) Koju inspekciju treba pozvati? Hvala..
  11. Molim info da li se na komercijalni proizvod može staviti slika npr. grada Dubrovnika? Koji zakon to regulira? Hvala..
  12. Da li se ugovorna kazna može predvidjeti Pravilnikom o radu?
  13. Molim info da li poslodavac moze izmjeniti Pravilnik o radu tako da dodaje odredbu o 'Poslovnoj tajni' - o podacima koji obvezuju radnika i 3 godine nakon prestanka radnog odnosa. I još se radičko vijeće protivi tome kod postupka savjetovanja. Hvala.
  14. Molim savjet ako u ugovoru o prodaji određene robe, koja se prodaje tokom cijele godine, i kupac ima eksluzivu kupnje, ne pise nista o teritorijalnom vazenju ugovora, da li prodavatelj ima pravo prodati tu istu robu drugim kupcima u INOZEMSTVO? Dakle, ima li kakvih odredaba u zakonu (i kojem, koji čl?) koji regulira teritorijalno vazenje ugovora? Hvala..
  15. To sve znam.. Pitanje je ako on promijeni naziv radnog mjesta pa vise ne spada u klasifikaciju radnih mjesta s beneficiranim radnim stazom.. Dakle, tko utvrđuje uvjete da neko radno mjesto ima točno naziv kakav mora imati da bi bilo beneficirano? Inspektor sigurno ne.. Opet hvala..
  16. Sve zakone i prociscene tekstove imas na http://www.pravo.hr/RSP/literatura Molim.
  17. Molim info tko određuje naziv radnog mjesta u poduzecu? Da li je to prepusteno isključivo poslodavcima i da li postoji zakon ili drugi akt koji to regulira? Mislim na beneficirani radni staz, gdje netko ostvaruje pravo zbog naziva radnog mjesta bez obzira na uvjete rada. Hvala..
  18. Molim lijepo info za slijedeci slucaj: Kad u poduzecu radi manje od 75 radnika i poduzece nema radnicko vijece, vec sindikalnog povjerenika, da li i tada treba s njim biti provedena procedura glede SAVJETOVANJA i SUGLASNOSTI prije donosenja odluke? Hvala unaprijed..
  19. Molim lijepo objasnjenje na primjeru za: 1. Prekrsaj je pocinjen u vrijeme kada je pocinitelj radio ili bio duzan raditi, bez obzira na to kada je nastupila posljedice prekrsaja. 2. Prekrsaj je pocinjen u mjestu gdje je pocinitelj radio ili bio duzan raditi i u mjestu gdje je u cjelini ili djelomicno nastuoila posljedica.
  20. Molim info, kako se odlucuje kad prekrsaj vodi prekrsajni sud a kad upravno tijelo? U zakonu pise da postupak mogu oba tijela. Da li postoje neka pravila?
  21. Molim, koja je razlika izmedju upravne i izvrsne vlasti? Molim nabrojiti neka tijela.. Hvala..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija