Jump to content

ID036

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    ID036 je reagirao na BRKICA00 u Osnivanje d.o.o.   
    1. Ne morate plaćati dodate doprinose ukoliko vam je plaća kod drugog poslodavca veća od minimalne direktorske osnovice. Ne morate se prijavljivati u svoj d.o.o. niti d.o.o. mora imati zaposlene (odluka Vrhovnog suda).
    2. Sustav ima nekih sitnih manjkavosti u pogledu funkcionalnosti ali općenito imam dobar dojam. Svakako preporučam start jer je daleko bolje to nego da hodate po uredima jsl i nadležnih tijela. Ne vidim zašto biste radili to na klasičan način osim eventualno što vama paše da se osnivanje razduži zbog vremena do početka rada. Što se tiče banke ne znam taj dio kako je riješen ali znam da možete kasnije prebaciti u drugu banku (treba pitati da li može se samo uplatiti temeljni kapital u PBZ-u, a da kasnije oni prebace novce sa prolaznog njihovog računa na račun u drugoj banci. Vodite računa o jednoj sitnici; morate imati vjerodajnicu 4 razine (osobna) tako da ako nemate nabavite čitač kartica (50 kn u pošti), kodove za aktivaciju (meni je prošlo s kodovima koji su stari 2 godine ali tek iz 4. puta) i naravno osobnu sa čipom ako nemate.
    3. Proći će to ime vrlo vjerojatno jer prvo nije isti pravni oblik, drugo to vam ovisi o volji sudca da li hoće ili neće odobrit, treće ime je postalo slobodno kad je ugašen subjekt (makar nije to ni bitno jer svaka firma ima drugi oib i mbs)
    4. Nema nikakvoga utjecaja vrijeme osnivanja tako da možete i dan prije isplate otvoriti firmu. Makar uzmite jedno 4 dana prije ako nešto zapne da imate vremena odraditi ako će te ići preko starta. Ukoliko će te ići klasično komotno računajte na dva tjedna vremenskog okvira da obavite sve što trebate. D.O.O. nema mogućnost stavljanja u mirovanje kao obrt. Jedino od troškova što imate i što morate plaćati sebi jest najam prostora (ne pokušavajte dati besplatno prosotr na korištenje ili za kunu jer će te morati plaćati porez od najma po procjeni PU), oslobođeni ste plaćanja naknade HGK, možda naknadi TZ ovisno o djelatnosti koju će te registrirati, knjigovođu jer se njemu plaća na mjesečnoj bazi osim ako nije drugačije dogovoreno. 
    5. Treba imati MTU jer je riječ o skladištenju. Jedini način da to zaobiđete i to spada u kategoriju app da registiriate veletrgovinu u tranzitu. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija