Jump to content

BRKICA00

Korisnik
 • Broj objava

  423
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  25

BRKICA00 je zadnji put osvojio dan svibanj 11

BRKICA00 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O BRKICA00

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Može tražiti isplatu dobiti iz 2019. (pod uvjetom da ta isplata ne ugrozi likvidnost društva), ne mora povući čitavu akumuliranu dobit.
 2. Morati ćete provjeriti kod nadležnog ureda za gospodarstvo da li postoje neki MTU zahtjevi. Ovako na prvu obrt se ne nalazi na popisu vezanih djelatnosti tako da stručna sprema nije problem. Naravno da je izvedivo (postoji dosta obrta koji su registirani za tu djelatnost).
 3. Nema smisla se žaliti. Porez morate platiti za čitavu godinu jer se olakšica može koristiti samo za čitavu godinu, a ne pola pola. ne smije VIŠE od 15k kn zaraditi ukoliko roditelji ga žele koristiti kao olakšicu
 4. BRKICA00

  Dug

  Ali sam isto tako potražio pomoć od onih koji znaju (pogledajte gore). Uputiš nekoga, a ako šta kažem krivo moderator će me ispraviti. Rekao sam otvoreno da me zbunjuje nešto i zatražio pojašnjenje od drugih. Kriv sam sto posto. jedan, dva, tri, odavde. taj iznos me jest zbunio kad sam napisao da nema pravo na proglašenje bankrota i zbog toga sam zatražio pojašnjenje s time se i ja slažem
 5. provjerite vi tu legalnost najbolje. događalo se je ljudima da su kupovali kuće s "čistim papirima" pa bi u procesu otkrili da kuća ima kat više nego što je po građevinskoj predviđeno. procjena hoće biti veća ali je pitanje je kolika će biti jer banka ne daje procjenu na 100% već na 80-90% kako bi u slučaju ovrhe banka dodatno zaradila. banka će prodati sve. nema tu izdvajanja osim ako kuća ne bude etažirana. to je priča s kojom vas mame. ne. dok se to ne etažira nije moguće izdvojiti pojedini dio kuće od ovrhe banke. kad svaki stan bude imao svoj vlasnički list onda razmišljajte o kupnji.
 6. BRKICA00

  Dug

  Stečaj potrošača je postupak kojim se otplaćuju dugovi te se brišu oni koji su neotplativi. U slučaju da potrošač ima imovine imovina se unovčuje i otplaćuju se dugovi koji se mogu otplatiti s dobivenim iznosom. Prema ostalima se radi otplati plan prema kojem plaćate dug vjerovniku. Vi nemate uvjete za proglašenje stečaja jer vam dugovi nadmašuju višestruko prag do kojeg se može proglasiti stečaj. Kao što vam je Borbena rekla probajte se obratiti vjerovnicima preko fine da složite neki otplatni plan i da vam otpišu dio dugovanja. Dobijete neki određeni iznos s kojim morate izčarobirati do kraja mjeseca (mislim da je 800 kn). Dobijete povjerenika koji kontrolira koliko trošite i kako trošite. Čak vam može prodati mobitel ukoliko procijeni da vam ne treba. Razmislite dobro jer proglašenje bankrota rezultira životom sa minimumom. Kad dobijete potvrdu tu od moderatora da možete pokrenuti stečaj pratite ove korake Prema zakonu postoji jednostavni stečaj i stečaj klasični. Naime ukoliko su dugovanja veća od 20.000 kn ne može se proglasiti jednostavni stečaj s kojim bi se obrisali dugovi. Malo me zbunjuje klasični tako da će neko drugi to morati pojasniti. @Borbena7, @Ruby_Danderfluff može pomoć. Da li se ovo odnosi samo na obrtnike ili može i pokretač teme proći pod to. Zbunjuje me jer sam pronašao i ovo prema kojem bi pokretač teme mogao pokrenuti stečaj.
 7. BRKICA00

  Dug

  uvjete za proglašenje bankrota nemate, kreditno ste nesposobni za dobiti krediti za refinanciranje. jedno što vam ostaje jest da radite vikendom za uber/bolt te da taj novac dajete za otplatu kredita. ostaje još opcija da se pokušate nagoditi s eos matrixom da im vraćate samo glavnicu i nešto manje kamata.
 8. Naravno da može. Novac od prodaje će se iskoristiti za pokriće eventualnih dugova, a ostatak pripada vlasnicima
 9. BRKICA00

  Dug

  Kome ste dužni? Zbog kredita ne možete u zatvor. Kredit nećete dobiti dok ne maknete ovrhu i dok ponovo ne postanete kreditno sposobni.
 10. Prvo je sigurno zakonito. Ovo prvo je trošak ovjere plus upis u zk pravo vlasništva (250 kn upis i ovjera 50 kn), Drugo bi rekao da je to nagrada bilježniku. Jel imate možda pojašnjenje na šta se točno odnosi to unošenje u kompjuter i određivanje?
 11. Ne možete biti oslobođeni od tog poreza. Osim ako ne darujete roditelju koji će onda dati bratu. Između svakog koraka darovanja mora proći tri godine . Tu imate popis oslobođenja. Platio bi poreza u iznosu od 1.200 kn ako porezna prihvati cijenu s ugovora. Ako pak smatraju da je cijena u ugovoru nerealna u odnosu na tržišnu onda će vam razrezati porez po nekim svojim tablicama. Od navednog ne trebate imati ništa ali činjenice o nekretnini navedene u darovnom ugovoru moraju se poklapati s onima u vlasničkom listu. Inače će vam odbiti uknjižbu. Nisam siguran da vam treba energetski certifikat
 12. Nitko vam ne može nasaditi kuću na samu granicu parcele. Postoji minimalna udaljenost od granice parcele do zgrade koja je definirana GUP-om (recimo u Zagrebu je to tri metra osim ako ne živite na Kajzerici) tako da ste sigurni da se to neće dogoditi.
 13. BRKICA00

  Promjena prezimena

  Naravno da može. Samo je bitno da se poštuju neka pravila. 35 kn biljega i zahtjev se podnosi u matičnom uredu nadležnom prema prebivalištu. Ako je Dario Juričan promijenio u Milan Bandić onda može svatko.
 14. Oglasna ploča suda koji provodi ovrhu, fina
 15. Nužno je još 4 sata prijaviti se kod sebe u firmu. Ili postoji druga opcija da bude prijavljen samo u jednoj firmu, a da na kraju godine jednokratno uplati sve doprinose koje je ostao dužan. S time da plaća mora biti jednaka ili viša minimalnoj direktorskoj plaći ukoliko se odluči na 50:50 prijavu
×
×
 • Napravi novi...