Jump to content

BRKICA00

Korisnik
 • Broj objava

  270
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  18

BRKICA00 je zadnji put osvojio dan travanj 6

BRKICA00 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O BRKICA00

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. 1.) Imali biste naravno pravo na otpremninu da ste dobili poslovno uvjetovani otkaz 2.) Ne može ali je vjerojatno to odradio preko E-HZMO koje ne zahtjeva dokument da se provede prijava. Postoji mogućnost da je krivotvorio vaš potpis ali to su teške optužbe koje zahtijevaju dokaz. 3.) Imate li dokaz da koristi poticaje? Sve u svemu ovo su teške povrede radnog prava koje zahtijeva reakciju institucija (prvi korak prijava inspekciji rada).
 2. Stečajni upravitelj radi izvještaje. Finalno i ono na dan otvaranja stečaja. Kada je firma izbirsana vaše obaveze su prestale.
 3. 1.) Da, plaća osim ako niste potomak u uspravnoj liniji. Ali u iznosu od 4%. Vrlo vjerojatno da će PU sama procijeniti pa vi ne morate raditi procjenu. 2.) Ukoliko zastupa samostalno i pojedinačno mislim da može. 3.) Sklopite novi ugovor o najmu, odete kod javnog bilježnika koji će vam sastaviti prijavu i poslati to na Trgovački sud. Kad dobijete rješenje onda s njime put pod noge u HZMO, HZZO i ostale institucije koje vam trebaju da promijenite adresu tamo. Direktor sa svojim ugovorom o najmu ide na PU prijaviti ugovor. 4.) Ukoliko je nasljednik poduzeća radi u njemu možete mu dati 5000 za prehranu, božićnica ili naknada za godišnji do 3000. Da se sad ovako nešto može isplatiti nisam baš upoznat. 5.) Mislim da ne. Također poduzeće ne može platiti troškove sprovoda. Neka me neko ispravi ako sam u krivu. 6.) Ukoliko može nek otvori paušalni obrt i taj iznos razbije na više faktura jer je to porezno najisplativije. Ukoliko ne želi uvijek može sklopiti sa firmom ugovor o najmu (izgubit će dio zbog poreza na najam), pričekati da dođe do isplate dobiti pa si onda isplatiti ili sad odmah napraviti akontaciju dobiti.
 4. Prvo burza nema nikakve veze sa osiguranjem. Kada se dobije otkaz ide se na HZZO prema mjestu prebivališta gdje se onda mijenja osnova po kojoj je osiguran (iz zaposlene u nezaposlenu). Drugo ovaj dio sa plaćanjem; pošto mi je isteklo 30 dana on mora sada plaćati minimalan doprinos za zdravstveno (670,31) i to tako može maksimalno do 12 mjeseci. Druga opcija je da ga osiguraju kao člana obitelji. Treća opcija je da nađe nekog da ga prijavi na 1 dan (naravno da mu plati taj jedan dan troška doprinosa) i nakon toga da se prijavi ponovo na HZZO jer od dana kad je ponovo odjavljen mu teče rok od 30 dana. Treba mu samo svjedodžba (ili diploma), važeća osobna (ako ima oib super, a ako je stara koja nema mora donijet potvrdu o OIB-u).
 5. Ovako sudeći prema ovome nema zapreke da ga stavite na minimalac jer nije više direktor. Jedini problem koliko vidi može biti da je ostao na starom ugovoru o radu. Ako je do toga promijenite ugovor iz pozicije direktora u recimo unapređivač prodaje. Na taj način ga možete prijaviti na minimalac. Udio u vlasništvu tu ne igra nikakvu ulogu. Problem će vam nastati ako poželite uzeti potporu od države za njega koju neće moći dobiti. Uglavnom provjerite još kod HZMO-a na kojoj je poziciji tamo prijavljen. Ako je kojim slučajem tamo prijavljen kao direktor onda priložite novi ugovor, promijenite osnovicu po kojoj je osiguran.
 6. To što je neko suvlasnik firme ne sprječava ga da u toj firmi može raditi i biti prijavljen na minimalac. Kakav ste ugovor skopili i na koju poziciju ste ga stavili? I da, dokle god je u sudskom registru upisan kao direktor, ne može biti prijavljen na radnički minimalac. Nije mi jasan kakav ste ugovor promijenili? Društveni ugovor u novi društveni ugovor sa jednim osnivačem? Ili samo ugovor o radu.
 7. Naravno da je moguće. Morati ćete se obratiti špediteru koji ima iskustva s time i koji će vas upiti koja je dokumentacija potrebna za uvoz.
 8. Ljudi koje ja znam da imaju paušalni obrt primaju uplate na privatni račun ali kod predaje PO-SD obrasca napišu napomenu i prilože izvadak sa osobnog računa. U zakonu navodno ne postoji obaveza za obrtnike da imaju odvojen račun. Koliko je to istina neko će vam tu reći.
 9. Ako je HR državljanin u nadležni konzulat/veleposlanstvo treba otići napraviti punomoć. Ako nema državljanstvo kod javnog bilježnika treba napisati izjavu i udariti apostillu (@Spitfire jesam li u pravu?)
 10. Jesu li na svojem webu stavili obavijest o smanjenju kamate na dječiju štednju?
 11. BRKICA00

  Zakup

  Ništa novo niti čudno. Jeste li dobili primjerak toga na uvid? Tražite ga na uvid da vidite postoje li negdje neke dodatne naknade. Ovaj dio sa tabularnom izjavom mi je čudan. Mislim da je dosta potvrda o nepostojanju duga. Tabularna se obično izdaje kod kupoprodaje i služi kao dokaz da je kupac isplatio svoju obavezu.
 12. Putem specijalne punomoći za kupoprodaju nekretnine. Onaj koga opunomoći brat taj i potpiše ugovor s time da tu punomoć morate priložiti kod uknjižbe prava vlasništva.
 13. Taj dio nisam vidio, Mislio sam da je promijenila adresu ali da nije izvadila novu osobnu. Što ako prijavi boravište na toj adresi preko e građanina? Da li onda ima smisla potvrda o boravištu uz propusnicu.
 14. BRKICA00

  nemojte izlaziti

  S obzirom koliko bi trajala uknjižba ili tako nešto u ovim uvjetima logično je da niko neće krenuti sad s time.
 15. Isprintajte si sa e građani potvrdu o prebivalištu. To bi valjda trebalo dosta olakšati objašnjavanje.
×
×
 • Napravi novi...