Jump to content

JelaBor2

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nakon što je utvrđeno da se postojeći dimnjaci u zgradi ne zadovoljavaju tehničke uvjete niti za postojeće kombi bojlere, a niti se mogu prilagoditi zahtjevima priključenja kondenzacijskih bojlera dali smo napraviti vanjske inox dimnjake (4 ) na koje se priključuje svaki stan s bojlerima u kupaoni. U mom stanu bojler se nalazi u hodniku. Da bih se mogla priključiti na novi dimnjak upitna je dužina zrako/dimovodne cijevi i broj koljena koji bi se morali instalirati. Upitala sam dimnjačara mogu li probiti stari dimnjak nakon što svi stanari instaliraju nove kondenzacijske bojlere i tako najkraćim putem doći do novog dimnjaka. Rekao mi je da ne može jer da bi se stari dimnjak mogao koristiti za ventilaciju. Sve naše kupaone imaju velike prozore i nikakva dodatna ventilacija nije potrebna. Pitam se da li je uopće dozvoljeno u prostoriji u kojoj se nalazi plinski bojler imati ventilator? Na cijeli zahvat stanari su se odlučili nakon što smo dobili pisma upozorenja od plinare i našeg dimnjačara da će nas isključiti zbog neispravnih dimnjaka. Moje pitanje je kome se mogu obratiti kako bih eventualno dobila odobrenje za prolaz kroz stari dimnjak (koji više nije u funkciji) i na koji propis se eventualno mogu pozvati.
  2. Naslijedila sam polovinu kuće od oca, a on je pak naslijedio tu nekretninu od svoje majke, moje bake. Ona je bila u sporu sa svojim suprugom, mojim pokojnim djedom i postoji upis iz 1968. godine temeljem rješenja Općinskog suda na iznos od 11.000 novih dinara. Ja sam nasljeđenu polovinu kuće prodala suvlasniku, no ovaj upis je prenesen na novog vlasnika. Na koji način mogu formulirati brisovno očitovanje ili drugu izjavu kako bi se taj upis brisao. Moja baka tužila je mog djeda koji je u međuvremenu umro prije nje, a jedini nasljednik te nekretnine bio je moj otac, a nakon njegove smrti ja, pa ne mogu od same sebe tražiti tih 11.000 novih dinara.
  3. Hvala na odgovoru, pročitala sam Zakon o zakladama, no to nije ono što tražim. U drugim državama moguće je osnovati zakladu u korist člana obitelji. To je oblik koji mi se čini da bi najbolje financijski zaštitio moju kćerku koja je bolesna i teško bi upravljala sama sa svojom imovinom.
  4. Željela bih osnovati zakladu u korist moje kćerke. Da li naš pravni sustav poznaje takve zaklade?
  5. Sestra i ja vlasnice smo svaka 1/2 kuće i svaka po 1/2 dvije katastarske čestice. Dogovorile smo se da ja njoj prepustim svoju polovinu zemlje, a ona meni svoju polovinu kuće uz određenu novčanu nadoknadu. Kakvu vrstu ugovora trebamo sklopiti? Kupoprodajni ugovor ili ugovor o razvrgnuću suvlasništva? Pretpostavljam da svaka plaća porez za dio koji je dobila.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija