Jump to content

dodlina14

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dodlina14 objavio

  1. Poštovani, iz prošle godine, 2019. g. mi je ostalo 10 dana godišnjeg odmora. Iako nisam dobila nikakvu obavijest/odluku vezanu o iskorištavanju starog godišnjeg odmora od strane poslodavca, kolega koji obračunava plaću je usputno spomenuo da će poslodavac pisati da sam iskoristila 5 dana godišnjeg odmora iako svaki dan radim od kuće normalno kao i da sam u uredu. Molim vas informaciju smije li to poslodavac napraviti bez da pošalje neku obavijest, odluku te imam li ja kao radnik neka prava u svemu tome. Unaprijed zahvaljujem, lijep pozdrav.
  2. Poštovani, poslodavac nam je uručio anex ugovora koji vrijedi od 01.04.2020., a u kojem stoji da nam je bruto plaća umanjena za 50 %. U anexu se ne navodi da je manja plaća posljedica situacije zvana COVID-19 iako smo od poslodavca dobili obavijesni mail zbog čega nam smanjuje plaću. Također u anexu nije specificirano do kada će poslodavac isplaćivati manju plaću što kod nas, radnika izaziva strah da će navedena mjera potrajati duže vrijeme te nije navedeno u kojem roku trebamo potpisati i vratiti potpisani anex. Molim vas informaciju u kojem smo roku, zakonski dužni potpisati anex te ako se isti ne potpiše koja su prava radnika u slučaju izvanrednog otkaza u ovoj, trenutnoj (korona) situaciji. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Lijep pozdrav.
  3. Poštovani, moj nećak je navršio 15 godina i sad bi trebao upisati srednju školu u mjestu različitom od mjesta stanovanja svoje majke. Za vrijeme trajanja srednje škole živio bi kod mog brata, svog ujaka. Brat je od MUPa dobio informaciju da ne može prijaviti boravište za nećaka jer njegova majka živi u drugom mjestu te su ga poslali u CZSS kako bi dobio privremeno skrbništo, a postupak dodjeljivanja skrbništva dugo traje. Moje pitanje je, može li moja sestra dati izjavu/suglasnost MUPu svog mjesta boravišta kojom daje pristanak da se nećaku prijavi boravište kod njegovog ujaka te se ta izjava proslijedi u MUP gdje bi se trebalo prijaviti boravište jer zbog prirode posla nije u mogućnosti osobno doći u mjesto gdje bi se trebalo prijaviti boravište mom nećaku. Hvala.
  4. Poštovani, molim Vas odgovor na slijedeći upit. Moja mama je ostvarila pravo na besplatnu pravnu pomoć glede razvoda braka i podjele bračne imovine. Odvjetnik joj je dodijeljen od strane županije koprivničko-križevačke. Kako je mama oslobođena plaćanja sudskih troškova, odvjetnik joj je rekao da će te sve troškove snositi njezin suprug, odnosno moj otac. Ali, majka i otac su bili u CZZS gdje im je rečeno da sudske troškove neće snositi nitko od njih dvoje jer je mama pokrenula postupak i ostvarila pravo na besplatnu pravnu pomoć. Molim Vas odgovor tko je zapravo u pravu - dodijeljeni odvjetnik ili CZZS. Unaprijed zahvaljujem.
  5. Poštovani, molim Vas informaciju kako bi trebala izgledati podjela imovine kod mojih roditelja, odnosno koja su prava moje majke prilikom same podjele. Priča ide ovako: nakon rođenja mene kao trećeg djeteta, očeva firma Hrvatske šume su mu ponudile ugovor o kupnji stana po povoljnijim uvjetima. Roditelji su tada bili u braku već 7 godina. Majka je nedavno iselila iz stana zbog očeve ovisnosti o alkoholu sa mojim bratom koji je nedavno kupio kuću u oronulom stanju te će podnijeti sporazumni prijedlog za razvod braka ili tužbu. Obzirom da stan još uvijek nije u njihovom vlasništvu, odnosno potrebno ga je otplaćivati još 7 do 8 godina, molim vas informaciju koliki dio u tom slučaju pripada mojoj majci i ima li ona pravo na besplatnu pravnu pomoć obzirom da je u mirovini i primanja joj iznose 1.500,00 kn mjesečno. Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija