Jump to content

skuri

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je skuri objavio

  1. Dobar dan, imam jedan racun odvjetnika 2010 godine koji nisam platio. Sve racune odvjetnika sam inace racune placao osim taj. Nisam zadovoljan bio sa poslom odvjetnika te je par nepotrebne stvari izvrsio pa sam mu rekao da za taj posao necu platiti. Malo smo diskutirali i do danas nema vise nista od odvjetnika. Kad istece rod valjanost racuna? Ima tu neki rok?
  2. Sad je ispalo da je ovrsenik upisao sestri na opterecenoj nekretnini pravo za dozivotnoga uzivanja. Vec duze raspravljam sa odvjetnika dali se isplati ovrha ili ne. Nije valjda moguce da ovrsenik moze tako lako da izbegne ovrhu?
  3. Ovrsenik je dobio pravomocnu presudu koja je ovrsna nakon osam dana. Ipak sto ovrsenik to zna upisuje hipoteku u zemljisnu knjigu, za neki novac koji su mu obitelji iznajmili (valjda je to fiktivno). Ja se pitam dali je to kazneno djelo, zato sto ovrsenik pokusava onemogucavanje ovrhe.
  4. Sta se tice odvjetnika, on je kod mene u mjestu. Ali ovrsenik se nalazi u drugom mjestu i dosta je daleko. Sto bi bilo bolje za mene? Ja mislio predati odvjetniku koji se nalazi u blizini ili tocnu u gradu gdje se nalazi ovrsenik i njegova nekretnina. Moj odvjetnik u mom mjestu kaze on bi to predao jednom odvjetniku gdje se nalazi ovrsenik. Dali ima tu logike? Sto bi ja predao odvjetniku u mom mjestu a on salje drugom odvjetniku? To mogu i ja naci odvjetnika preko interneta, objasniti i poslati odvjetniku gdje se nalazi ovrsenik i nekretnina.
  5. Tako sam mislio. Ako se proda nekretnina prvo hipoteka pa ovrhovoditelj. Nisam racunao trosak suda. Ovaj moj odvjetnik je mogao bolje objasniti. Hvala za pomoc, sad bolje znam
  6. Bio sam kod odvjetnika. Mislio sam bez ali dobro vidjet cu. Sta mene sad zanima je sljedece: Koliko sam saznao ta imovina/ nekretnina koja ima hipoteku je na brzinu upisana hipoteka. Hipoteka je upisana na clan obitelji. I to nakon sto je presuda postala ovrsna. Pretpostavljam da je ta hipoteka sklopljena / upisana samo fiktivno na imovinu koja ima veciju vrijednost nego druga. Dali ima smisla da se za obadvije imovine preda ovrha? Moj odvjetnik kaze da nema smisla predati ovrhu na imovinu sa hipotekom. Zato sto upis hipoteke ima prijednost u ovrsnom postupku. Dalje bi trebao dokazati da je hipoteka fiktivno sklopljena. Sta mislite o tome? Mislim hajde dobro nismo mi budalasti. Ako neko nakon sto je postala presuda ovrsna na brzinu upise hipoteku od 600.000kn na clan obitelja to za mene znaci da tu nesto nije u redu.
  7. Dobro. Kako je to sa ovrhom kad bi je sam pokrenuo? Dali je to toliko komplikovano da nebi sam mogao sastaviti zahtjev? Ako ima neke sprance po internetu bi tu sprancu koristio. Zato sam imao vec toliko veliki trosak sa odvjetnikom da nebi hteo dalje i mnogo trositi novaca (cijena za odvjetnika radi predati zahtjev/ prijedlog za ovrhu ide li po vrijednosti / koliko mi duguje ovrsenik?). Koliko vidim u ovrsnom zakonu pise sto trebam napisati. http://www.zakon.hr/z/74/Ovr%C5%A1ni-zakon Ako neko ima sprancu za ovrhu na nekretninu bi molio da mi posalje gdje je mogu naci. Hvala!
  8. Dobro, ja cu kod odvjetnika radi ovrhe pa mislio sam ovdje da pitam kako sta. Nisam pravnik, niti imam iskustvo. Sta ja mislim sa kamatom, je, kamata na moje troskove koje ovrsenik nije platio. To su svih troskovi postupka/ parnice. Na primjer ako su bili troskovi za odvjetnika oko 20000 kuna koji su navedeni u presudi. Ja sam platio odvjetnika a ovrsenik meni nakon na primjer dvije godine nije platio moje troskove. Od kad se racuna kamata? Od dana kad je presuda pravomocna ili ovrsna?
  9. Tako cu preko odvjetnika! Hvala. Kako to mislis? Ja mislio mogu jo jos uvjek zateznu kamatu traziti? Ovrsni zakon cl. 30 st. 2? http://www.zakon.hr/z/74/Ovr%C5%A1ni-zakon
  10. Dobar dan, imam pravomocnu i ovrsnu presudu. Na presudi nema zatezne kamate, niti je pokrenuta ovrha. Znam da moram pokrenuti ovrhu predo suda gdje se nalazi imovina ovrsenika. Ovrsenik prica do danas da nema nista i da zivi na najmi. Sad sam saznao da ima veliku imovinu u jednom mjestu. Ta nekretnia je podeljena na dvije cestice. Jedna cestica nema tereta, druga ima (upisani neki krediti). Obe cestice su upisane na ovrsenika. Na jednoj cestici ima kuca i dvoriste, na drugoj zgrada i oranica. Sto najbolje da ucinim? Kod odvjetnika koji treba pokrenuti ovrhu? Imate ideju iz prakse zasto jedna cestica ima tereta a druga nema (krediti idu na cesticu sa kucom)? Valjda sto nemoze kredite na cesticu sa zgradom? Dali je to uopce bitno za mene koja cestica ima tereta? Koji sud ima izracunati zateznu kamatu ako nije na presudi? Sud koji je donio rjesenje ili sud gdje se vodi/ predaje ovrha (u mjestu ovrsenika)? Hvala na odgovor!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija