Jump to content

Liliputanac

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne radi se o nečem konkretnom,zato sam i napisao da je moje pitanje u sferi teorije:-)) U svakom slučaju hvala na odgovoru.
  2. Pitanje u sferi teorije, Na jednom sudu je osoba XY oslobođena za kazneno djelo,a na drugom sudu (npr.u nekom drugom gradu) za potpuno identično kazneno djelo (identično u svakom mogućem pogledu!) druga osoba je optužena.Pretpostavka je da ni u jednom slučaju nije nastupila zastara. Da li se u žalbenom postupku optužena osoba može pozvati na oslobađajuću presudu osobe xy donesenu na drugom sudu?I da li je uopće pravno moguće da dođe do slučaja da se za neko u svakom pogledu identično kazneno djelo donesu dvije različite presude?
  3. Poštovani! Otac i majka vlasnici su 2 nekretnine (svako vlasnik jedne) koje nakon smrti žele darovati svojim unucima (mojoj djeci). Pitanja: 1. Da li je dovoljno da svoje želje o darovanju nekretnina navedu u oporuci? 2. Da li se oporuka još dok su živi mora ovjeriti kod javnog bilježnika? 3. Ili se sve mora pravno "odraditi" (putem darovnog ugovora) još dok su živi? Pitam jer se radi o teško pokretnim osobama kojima je svaki izlazak iz stana veliki problem. Pozdrav!
  4. Čisto teoretsko (hvala Bogu:-)) pitanje: Ukoliko djed i baka daruju nekretnine u svojem vlasništvu unucima (mojoj djeci koja su punoljetna) pretpostavljam da neka eventualna buduća ovrha u kojoj bi ja kao njihov otac bio ovršenik ne može se naplatiti putem njihovog vlasništa na nekretninama?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija