Jump to content

ivanka1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može pomoć. Napokon je nova tvrtka otišla u zemljišne knjige i dodan je Z broj. Sada bi se uskoro u teretovnici trebala naći ta nova tvrtka umjesto stare. Međutim, ja bi platila u cijelosti dug a nova tvrtka me uvjerava da to mogu platiti dok u zemljišnim knjigama to nije na njih prebačeno, da će mi oni dati brisovnicu koju ja predam i da onda dobijem Z broj i da je onda to "kao moje". Međutim kako to stvarno ide i ima li tko savjet?
  2. Stečajna upraviteljica govori da je sve u redu. Nova tvrtka je preuzela sva dugovanja i ugovore o isplatama stana. Riječ je o tome da recimo moramo 30 000kn isplatiti za stan, a već je otplaćeno preko 90%. Kako se želi ugasiti stečaj tvrtka koji traje već 20g sve obveze i ugovore je prodala po 50% nižoj cijeni novoj B (sumnjivoj) tvrtki tj. oko 100 stanova-ugovora. Javni natječaj je bio objavljen i na stranici sudačke mreže. Međutim čudi me zašto mi se nova (B) tvrtka nije upisala u teretovnicu već 4 mjeseca. Njihova odvjetnica je rekla "ma predali smo mi to, ali znate gužva na sudu pa se nije upisala teretovnica, sada će to". A nisu ni predali zahtjev jer bi dobila Z broj. U teoriji zašto se nova tvrtka ne bi upisala u teretovnicu? Možda im je trošak, pa jednostavno kada isplatim sve B tvrtki će stečajna tvrtka A dati brisovno očitanje? Da li po nekom zakonu imam pravo na popust ako otplatim sve odjednom? Nikako mi nije jasno da je njima isto da li ja još 24mj plaćam mjesečno 150kn ili odjednom dam 3600kn. Već sam 4 mjeseca uplaćivala novoj tvrtci.
  3. Vlasnica sam nekretnine (stana) još od 1960-ih koja u teretovnici ima zabilježenu tvrtku koja je od rata u stečaju. Preostalo mi je još svega 6000kn za otplatiti i nudio mi se popust od 30% ako otplatim odjednom. No kako je rata svega 150kn mjesečno, tako mi je bilo jednostavnije. Međutim, tvrtka u stečaju me obavještava da je sve ugovore preuzela nova tvrtka (sa samo jednim zaposlenim) i da ubuduće njima plaćam. Dobivam obavijest koliko mi je preostalo za otplatiti. Međutim riječ je o jednoj (sumnjivoj) tvrtci bez sjedišta, web stranice i slično a vlasnik trgovac nekretnina. On mi je rekao da sve ostaje isto, samo od sada na drugi broj računa, da se ne brinem i da je on dao sudu da se promijeni teretovnica. Ne nudi mi nikakav popust ako platim odjednom (što me čudi). Ja nastavljam plaćati sada na njegov, dobila sam i pismeno koliko mi je još preostalo za plaćati. Stečajna upraviteljica isto govori da je sve u redu. Međutim na webu još uvijek stoji teretovnica tvrtke u stečaju, kupoprodajni ugovor i iznos u HRD, u sudu kažu da nisu nikakav zahtjev primili, a da jesu to bi bilo obavljeno u par dana. Mislim odjednom platiti još tih 5000kn koliko mi je ostalo no brine me zašto nova tvrtka nije upisana pod teretovnicom i tko bi mi mogao uopće dati onda brisovno očitanje? Tvrtka u stečaju još "posluje" tj. svako malo objavi natječaj za ponudu preostalih nekretnina ali me jako brine ako je ugovor preuzela nova tvrtka, zašto ona nije upisana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija