Jump to content

springstin

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je springstin objavio

  1. Sin i ja radimo u maloj privatnoj tvrtki gdje nas je ukupno s direktorom troje.Prije nekog vremena dok smo radili imali smo težu prometnu nesreću gdje nas je odostraga udario kombi. Ozljede koje smo dobili sin iščašenje i nategnuće vratne kralježnice , a ja prijelom 4 vratna kralješka (svaki pojedinačno- teške ozljede) sin je iz traume pušten kući , a ja sam proveo par dana u bolnici.Da ne dužim previše onaj tko se našao u sličnoj situaciji zna kroz šta prolazimo , od papirologije, pregleda , kontrola , slikanja , terapija itd,itd kaos... A najgore je da stvarno ne možemo raditi , a bavimo se tj. radimo kao komercijalisti terenski , a vršimo po potrebi i dostave.. Ono što me zanima je sljedeće.. Direktor koji se pokazao totalno nekorektnim u toj situaciji u kojoj smo se našli(niti je bio na raspolaganji niti je ponudio kakvu pomoć niti je čak zvao da pita kako smo i treba li nam što ) traži od nas da mu potpišemo sporazumni raskid ugovora o radu.Naravno nakon svega i njegovih postupaka niti mi ne želimo ostati zaposleni kod njega ... otpremnina i ništa od njega nas ne zanima nego nas zanima sljedeće 1. Kako dalje s bolovanjem (jer smo još uvijek na njemu) i tek nakon kontrole za 3 tjedna nas čekaju terapije??? 2. Imamo li kakva prava? 3. na što moramo paziti? 4. Ako se ponovno zaposlimo (jer nas član obitelji želi u svojoj tvrtki )možemo li prenjeti bolovanje? 5. Kome se moramo javiti nakon sporazumnog i možemo li se kome uopće javiti jer smo i dalje na bolovanju dok se ponovno ne zaposlimo? 6. općenito sve o tome tko je imao slična iskustva Hvala Vam svima unaprijed na pomoći!!!!
  2. Znači ako ne priznaju dug ili na sudu se odreknu nasljedstva onda NE? Mogu li im sjesti na vrat na bilo koji drugi način? Hvala Vam na odgovoru!!
  3. Pozdrav, Supruga i ja smo do prije dvije-tri godine bili u idealnoj situaciji.Supruga je radila u dobroj tvrtki , ja vlasnik uspješnog obrta dobra primanja , dvoje malodobne djece prava mala idila.Bili smo podstanari i 2006 god odlučili smo se kupiti stan , nažalost kredit smo digli u CHF.Uredno smo do do 2011 god vraćali sve obaveze koje smo imali , a onda slom firma gdje je supruga radila je propala ostali smo bez jedne plaće,rate kredita sa 3600kn su porasle na 6400kn nekako sam gurao neko vrijeme tako i onda sam i ja pao u blokadu jer je posao se prepolovio zbog krize.Da ne dužim više upao sam u žrvanj ovrha za ovrhom,dug na dug, kamate na kamatu. Gdje god samo zamolio da nam sa nekim moratorijom(banke,poreznai td..) izađu u susret ništa!!! Vremenom smo ostali dužni i bogu i vragu niti sami neznamo koliko. Ono što me interesira MOGU LI NAŠA djeca nasljediti te dugove nakon naše smrti ili na bilo koji način?????? Hvala ( i oprostite na detaljnom opisu situacije)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija