Jump to content

springstin

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je springstin objavio

  1. Sin i ja radimo u maloj privatnoj tvrtki gdje nas je ukupno s direktorom troje.Prije nekog vremena dok smo radili imali smo težu prometnu nesreću gdje nas je odostraga udario kombi. Ozljede koje smo dobili sin iščašenje i nategnuće vratne kralježnice , a ja prijelom 4 vratna kralješka (svaki pojedinačno- teške ozljede) sin je iz traume pušten kući , a ja sam proveo par dana u bolnici.Da ne dužim previše onaj tko se našao u sličnoj situaciji zna kroz šta prolazimo , od papirologije, pregleda , kontrola , slikanja , terapija itd,itd kaos...

    A najgore je da stvarno ne možemo raditi , a bavimo se tj. radimo kao komercijalisti terenski , a vršimo po potrebi i dostave..

    Ono što me zanima je sljedeće..

    Direktor koji se pokazao totalno nekorektnim u toj situaciji u kojoj smo se našli(niti je bio na raspolaganji niti je ponudio kakvu pomoć niti je čak zvao da pita kako smo i treba li nam što ) traži od nas da mu potpišemo sporazumni raskid ugovora o radu.Naravno nakon svega i njegovih postupaka niti mi ne želimo ostati zaposleni kod njega ...

     

    otpremnina i ništa od njega nas ne zanima nego nas zanima sljedeće

     

    1. Kako dalje s bolovanjem (jer smo još uvijek na njemu) i tek nakon kontrole za 3 tjedna nas čekaju terapije???

    2. Imamo li kakva prava?

    3. na što moramo paziti?

    4. Ako se ponovno zaposlimo (jer nas član obitelji želi u svojoj tvrtki )možemo li prenjeti bolovanje?

    5. Kome se moramo javiti nakon sporazumnog i možemo li se kome uopće javiti jer smo i dalje na bolovanju dok se ponovno ne zaposlimo?

    6. općenito sve o tome tko je imao slična iskustva

     

    Hvala Vam svima unaprijed na pomoći!!!!

  2. Pozdrav,

     

    Supruga i ja smo do prije dvije-tri godine bili u idealnoj situaciji.Supruga je radila u dobroj tvrtki , ja vlasnik uspješnog obrta dobra primanja , dvoje malodobne djece prava mala idila.Bili smo podstanari i 2006 god odlučili smo se kupiti stan , nažalost kredit smo digli u CHF.Uredno smo do do 2011 god vraćali sve obaveze koje smo imali , a onda slom firma gdje je supruga radila je propala ostali smo bez jedne plaće,rate kredita sa 3600kn su porasle na 6400kn nekako sam gurao neko vrijeme tako i onda sam i ja pao u blokadu jer je posao se prepolovio zbog krize.Da ne dužim više upao sam u žrvanj ovrha za ovrhom,dug na dug, kamate na kamatu. Gdje god samo zamolio da nam sa nekim moratorijom(banke,poreznai td..) izađu u susret ništa!!! Vremenom smo ostali dužni i bogu i vragu niti sami neznamo koliko.

    Ono što me interesira MOGU LI NAŠA djeca nasljediti te dugove nakon naše smrti ili na bilo koji način??????

    Hvala ( i oprostite na detaljnom opisu situacije)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija