Jump to content

kaci

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. E, Ovako: Liječnik će bez problema dati svoje mišljenje ( ne moram ni naglasiti koliko je bio iznenađen sa ponašanjem nastavnika) jer imamo urednu liječničku dokumentaciju gdje sve jasno piše (npr. sa kontrolnih pregleda iz UKC Ljubljana, gdje kardiolog strogo zahtijeva da "deklica" izbjegava teže fizičke napore, odnosno sve ono što ona ne može s lakočom odraditi). Ovo ću predati na nastavničko vijeće, vidjet ću šta kaže ravnatelj... Liječnik mi čak savjetuje da tražim da ide na sat tjelesnog, ali po prilagođenom programu ( ovo je zbog njene dobi, ipak je to djevojčica od 13 godina, pa da ne bude vidno "različita od druge djece"), tj. samo onoliko koliko može, a ako škola ne može to omogućiti, onda bi je trebalo osloboditi. Meni je, kao majci, jako teško jer je divno dijete, mirna je i odlična učenica, ne pravi nikakve probleme. A ona sama je već prošla takvu kalvariju (stalno se trudi da sakrije dvostruki ožiljak koji "ponekad proviri" da joj se ne bi vršnjaci rugali i "ispitivali (jer je već to doživljavala), i sad bezobzirno ponašanje nastavnika, ma ne trebam ni objašnjavati. Nadam se da ću nešto riješiti... Svima vam hvala na razumijevanju i objašnjenju.
  2. Hvala vam na brzom odgovoru. Trebamo li mi, roditelji, samostalno podnijeti zahtjev ili uz mišljenje nadležnog pedijatra? Kako će je onda ocjenjivati iz tjelesnog? Što se tiče medicinske dokumentacije imamo je i previše, što iz Hrvatske, što iz inozemstva.
  3. Poštovani, može li mi itko reći kakva prava ima moje dijete,tj postoji li način da bude zaštićena na satu tjelesnog jer ima zdravstvenih problema, dva puta je imala teške operacije na srcu. Naime, ima jako nerazumnog učitelja (prof.) tjelesnog koji traži da (kao i sva ostala djeca)obavlja sve teške vježbe (npr. sedam krugova za određeno vrijeme, pa ona to ne može a niti ne smije, jer bi se sigurno nakon trećeg kruga srušila, i sl.), te ona redovito dobije lošu ocjenu. Inače je odlična učenica i to joj jako smeta i kvari joj prosjek. Sve je objašnjeno i rečeno bezbroj puta, ali uzalud. On mi jednostavno kaže: "Pa ako ne može raditi neka samo rekne". I idući sat dobije dvojku!? To mi je pomalo apsurdno, dijete je, učenica šestog razreda. Ne podcjenjujem ni jedan predmet, ali ona fizički jednostavno ne može...
  4. A, mislim da je, ipak tu kraj pravne bitke. Srećom, naše dijete je dobilo životnu bitku i priliku za normalan život. Bez obzira koliko smo morali platiti i dugoročno se zadužiti, isplatilo se. Ali, evo, to je naša zbilja, s jedne strane u državi u kojoj se i ne može izmjeriti koliko se novca "pronevjerilo", s druge strane se strogo "vodi računa" kad je u pitanju ljudski život i obavezna operacija (pogotovo operacija djeteta). Stvarno nismo "tražili kruha nad pogaču", svatko tko se uopće razumije u medicinu zna koliko je teška takva srčana mana i kakve probleme sa sobom nosi. Još jednom, G-man od srca vam hvala što ste izdvojili svoje vrijeme da razmotrite našu situaciju. Svako dobro vam želimo. Pozdrav
  5. Znači li , sad, da mi nemamo više nikakve pravne osnove uopće išta poduzeti? Čak ni tužiti liječnika, ili medjunarodni sud? Ili, je li moguće tražiti da nam se isplati onoliko koliko košta "ista" ili slična operacija u RH? Usput da kažem i da je liječnik (koji nam nije htio potpisati), kad smo rekli da ćemo po svaku cijenu voditi dijete vani na operaciju sam poslao pismo na kliniku u Linz (na njemačkom) sa zahtjevom da nas prime i da čemo sami platiti troškove (što su ovi U Linzu objerucke prihvatili jer se u tom slučaju unaprijed plati). Sva ta pisma imamo, ali očito nam ništa ne mogu poslužiti. G-man, hvala Vam što ste nam sve objasnili. Možda bismo još novca izgubili tražeći neozbiljne i neodgovorne odvjetnike.
  6. Pokazali smo odvjetniku sve što imamo, od liječničke dokum. do toga. Jednostavno nam je rekao da takvi rukopisi i prepisci nisu potrebni pri predaji papira Upravnom sudu. Rekao je da će se sve to priložiti kad bude vještačenje (sudski vještak).
  7. Molim još odgovor na pitanje: Možemo li podnijeti ikakvu tužbu jer posjedujemo primjer pisanja molbe za liječenje našeg djeteta u inozemstvu pisan rukopisom nadležnog liječnika (isti liječnik koji je na obrascu prijedloga liječenja u inozemstvu napisao da se oper. zahvat može napraviti u RH). Između ostalog je napisao (vlastitim rukopisom): "Uspješan rezultat i preživljenje djeteta postojale bi ako bi se dijete uputilo u inozemni kardiokirurški centar u Linz. Naime, poznato je da se veliki broj djece iz RH godišnje upućuje i uspješno operira baš u tom centru". Nisam bacila obrazac molbe koji je pisan njegovim rukopisom (iako mi je rekao kad prepišem da bacim njegov rukopis). Naravno, naknadno je poslao službeni obrazac prijedloga za upućivanje na liječenje u inoz. gdje je na kraju obrazloženja bolesti napisao "presudnu" rečenicu: " Zahvat je moguće obaviti u RH".
  8. Poštovani, dobili smo preslik sa Upr. suda. Ukratko: VUS RH presudio je: Tužba se odbija. Obrazloženje, ukratko(da sve ne prepisujem) ... Osporenim je rješenjem odbijena žalba tužiteljicei potvrđeno je rj. HZZO-a, kojim je odbijen njen zahtjev za naknadu tr. liječenja u inozemstvu. Tužiteljica rješenje pobija , u tužbi navodi da je morala obaviti lijećenje u inoz. budući je operacijski zahvat u RH bio visoko rizičan, pa smatra da je zahtjevu trebalo udovoljiti. Predlaže da SUD tužbu uvaži i poništi osporeno rješenje. Tuženo tijelo u odgovoru na tužbu ostaje kod razloga navedenih u osporenom rješenju. Predlaže da sud tužbu odbije.. U upr. postupku je utvrđeno da je pravomoćnim rješenjem tuženika odbijen zahtjev tužiteljice za upućivanje na liječenje u inoz.na teret obveznog zdr. osiguranja (reoperacija transpoz. velikih krvnih žila, plastika lijeve pulm. arterije sa biološkim zaliskom). Zahtjev je odbijen jer se potrebno operacijsko lijećenje može obaviti u RH. ... E, sad odredbe, pozivanje na Zakone.. S obzirom na izloženo, trebalo je temeljem Zakona o upr. sporovima odlučiti kao u izreci presude. I to je to. Postoji li način da ponovno pokrenemo postupak i na kojem sudu. Hvala na odgovoru!
  9. Naravno, još jednom puno hvala. Javit ću se kad pribavim rješenje. Lijep pozdrav
  10. Hvala Vam na pojašnjenju. Uopće pojma nisam imala da se takve stvari dogadjaju. Nisam mu htjela pretjerano dosadjivati (kao ni zvanjem na Upr. sud u Zg, koji se teško moglo i dobiti). Iskreno, bili smo presretni što je naše dijete uspješno operirano (kao što bi i svaki roditelj), ali eto zašto ne bismo potražili da nam se plate ti ogromni troškovi (ili barem djelomično jer bi to bila čista pravda za nas i naše dijete koje je podnijelo pretešku operaciju), a i jedva smo uspjeli na brzinu pribaviti novac. Imali smo dosta medicinske dokumentacije (imamo je i sada) za pokrenuti medicinsko sudsko vještačenje. Ali eto nismo se ovome nadali. E, sad ćemo pričekati preslik Rješenja. Iskreno, puno, puno Vam hvala na rasvjetljavanju našeg problema. U sve užase i nepravde za dobiti uputnicu smo se već navikli, ali evo i ovo nas je negativno iznenadilo.
  11. Evo mene, opet. Danas sam saznala da mi odvjetnik totalno laže, i ne znam zbog čega. Na Upr. sudu u Splitu su mi rekli da naš predmet nije nikada kod njih vraćen (vraćeni su predmeti predani nakon 01.01.2012). Na Upr. sudu u Zg su mi rekli da mogu pismeno zatražiti od njih preslik rješenja (kako ste me i savjetovali) i da navedem da nismo više u kontaktu sa odvjetnikom, jer su oni davno vratili rješenje naslovljeno na njega. To ču i učiniti ovih dana. Odvjetnik me samo "izbaci" na mob kad ga zovem. Sad smo u panici, je li on mogao napraviti nešto mimo nas (znam da je rekao da će nakon rješenja sa Upr. suda pokrenuti parnični postupak). Uglavnom je bio siguran da ćemo nešto dobiti. Imamo li uopće pravo uzeti novog odvjetnika. U pravne procedure se ne razumijemo. Znam da ćete me ispravno savjetovati, te vam unaprijed zahvaljujem.
  12. Upravo sam se čula sa odvjetnikom. "Bit ćete obaviješteni, to vam stalno govorim", reče. Kad sam mu rekla da su mi na Upr. sudu u Zagrebu rekli da je već odavno riješeno, on veli da je predmet vraćen na niži Upr. sud u Splitu, i da to znači da je za njih riješeno!? ( a zašto mi je ova u Zg-u rekla da je negativno riješeno, "ma pusti njih", veli on). E sad, odmah u idućem tjednu ću tražiti na Upr. sudu u Splitu stanje predmeta. Postoji li mogućnost da odvjetnik tu nešto mulja.
  13. hvala na brzom odgovoru. Na koji način tražiti presliku, pismenim putem? Hoće li uopće više biti ikakve šanse za obnovu postupka na sudu ? Ipak smo uplatili ogromne novce, naravno spasili smo život djetetu, ali smo se dobro i zadužili.
  14. Poštovani, molim one koji znaju da nam daju savjet. Još 2010 smo morali odvesti dijete na operaciju, tj reoperaciju srca (urođena teška srčana greška) u inozemstvo. HZZO nam nije dao uputnicu, odbijeni smo, lijećnički tim nije dao suglasnost za inozemstvo, iako su svih desetak liječnika bili mišljenja da mora u inoz. (Jedno je nausmeno reći, adrugo potpisati). Radilo se o danima, te smo bili prisiljeni sami platiti op. u inozemstvu. Da skratim.. preko odvjetnika smo došli do Upravnog suda, on je predao predmet u jesen 2010. U nekoliko navrata sam provjeravala stanje predmeta, rekao je da će nas obavijestiti(objašnjenje tipa znate da sudovi sporo rade). Kad sam zvala Up. sud da vidim dokle je došao predmet, uglavnom je odgovor bio, dobit ćete napismeno. Danas zovem, i šok... naš predmet je davno negativno riješen!? Odvjetnik se ne javlja. Šta da radimo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija