Jump to content

Pitalo

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Saznao sam danas da nemaju više stan u Hrvatskoj odnedavno tako se od njega ne mogu naplatiti. Stan su prodali, no gdje je novac - tko to zna. Problem je i što već godinama ne žive u Hrvatskoj, već su prije živjeli u jednoj susjednoj zemlji, a sad pak u drugoj, ali nemam adresu...kako da im onda pošaljem pismo ili postoji neki drugi pravni korak kojim bih ih mogao obavijestiti da želim povrat novca?
  2. Dobra ideja, stvarno puno hvala! Znate li možda i koliko okvirno može koštati podnošenje tužbe i kojem sudu je podnosim?
  3. Ako ih pozovem pisano na povrat duga, a oni se ogluše, mogu li se pozvati na to da žive u inozemstvu pa nisu vidjeli/dobili pismo?
  4. Zastara nastupa automatizmom nakon 5 godina od potpisivanja tog kvazi-ugovora ako nije dogovoreno drugačije?
  5. Nije dogovoren... Ažurirano Zapisano je samo da primaju toliko i toliko, datum i koliko je ukupno stanje dugovanja...jer sam im posudio u jednoj većoj i par manjih tranši...
  6. Poštovani, lijep pozdrav svima i nadam se da nisam u krivi pod forum smjestio temu. Naime, 2000. godine posudio sam članovima šire obitelji određeni iznos u eurima. Bilo im je hitno, a povjerenje moje veliko, pa smo ugovor sastavili samo na PC-u i potpisali ga, bez ovjere kod javnog bilježnika. Dužnici su u međuvremenu bankrotirali, zatvorili tvrtku i preselili se u inozemstvo. Također, naslijedili su stan koji sada glasi na njih, a u međuvremenu/nedavno su na meni nepoznat način očito ponovno došli do novca, kupili susjedne stanove uz onaj koji su naslijedili i otvorili hostel. Prošlo je 15 godina i kamate koje smo naveli u ugovoru (a jednake su onima koje sam imao na oročenoj štednji) učinile su svoje, pa je sada iznos postao ponešto značajniji te bih želio okončati tu lakrdiju i farsu. Pozive i kontakte ignoriraju, pa me zanima koje su mi mogućnosti? Ima li ugovor sastavljen i potpisan kod kuće, a ne kod javnog bilježnika ikakvu pravnu vrijednost? Da li imam na temelju njega realne osnove za pokretanje sudske tužbe, te postoji li neka druga opcija/korak koje bih trebao poduzeti kako bih naplatio potraživanje? Unaprijed puno hvala svima na odgovorima i ispričavam se na monolitnosti teksta, no forum mi ne dopušta upotrebu enter tipke.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija