Jump to content

myheartleapsup

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je myheartleapsup objavio

  1. Ja sam mu uručila pismeni otkaz, on ga je potpisao i drugi dan uručio odluku o prihvaćanju otkaza i otkaznom roku do 16.3. Ugovor je bio na određeno, do 15.9.
  2. Poštovani, molim Vas pomoć! Prije dva tjedna sam dala otkaz i poslodavac je potpisao otkazni rok do 16.3. Međutim, prije tri dana sam se razbolila i obzirom da već dugo imam problema sa zdravljem, otvorila bolovanje. Imala sam namjeru nakon par dana vratiti se na posao i odraditi otkazni rok. Međutim, moj poslodavac me je jučer mailom obavijestio da me je odjavio i da je naš radni odnos prekinut. Kako me je mogao odjaviti usred bolovanja i to još dok nije istekao otkazni rok?!
  3. Poštovani, molim savjet- prije tjedan dana sam dala otkaz, u međuvremenu se razbolila i moram otvoriti bolovanje. Da li mi u tom slučaju dalje teče otkazni rok ili ne? Puno hvala unaprijed!
  4. Poštovani, radim u jednoj firmi skoro dva mjeseca na nepuno radno vrijeme, odnosno 30 sati tjedno. Firma koja se bavi obrazovanjem odraslih bila je zatvorena za vrijeme zimskih praznika dva tjedna, od 23.12. do 7.1. Prije par dana šef me je usmeno obavijestio da bih do kraja mjeseca trebala raditi puno radno vrijeme jer ima jako puno posla a ja moram odrađivati te dane za kojih je škola bila zatvorena, plus dane za kojih će firma također biti zatvorena kasnije tijekom godine a inače su radni dani. Tvrdi da je to sveukupno 42 sata. Moj šef to naziva preraspodjelom radnog vremena. Da li moj šef ima pravo na to, odnosno da li je to unutar pravnih okvira obzirom da nismo potpisali nikakav ugovor za to novo radno vrijeme, ja nisam potpisala pristanak na to, samo sam mu preko emaila odgovorila da ću se prilagoditi i da se slažem, što se bojim da je bilo nesmotreno od mene. Imam malo dijete od godinu i pol dana, imam li pravo na to da radim u preraspodjeli samo uz pismeni pristanak? I da li je to stvarno preraspodjela ili obično iskorištavanje? Molim Vas, kako da se zaštitim? Puno hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija