Jump to content

dejan1987

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je dejan1987 objavio

  1. prije 5 sati , virtalni je napisao:

    svaka radnja/dopis odvjetnika vam je cca 500+pdv kn.

    a bit ce ih par. s tim da je upitno kako bi vi dokazali da je ona potrosila pola? ili 1/3 rezija i sl?...

    posaljite prvo dopis, u kojem potrazujete taj iznos, pa neka vam uplati makar 100kn za pocetak, kao "pomalo"...

    cime bi prakticki priznala postojanje duga u cjelosti, pa onda s te strane ne bi imali problema u dokazivanju spornoga iznosa...

    a tek onda krenuti s eventualnom tuzbom...

    Sigurno postoji u sudskoj praksi neki način dokazivanja troškova režija. Recimo, ako su četiri člana u kućanstvu, svatko je odgovoran za 1/4 režija. Drugog načina nema jer je jedno brojilo.

     

    A kada nastupa zastara, nakon koliko vremena?

  2. Hvala puno ljudi! A odmah da Vas još pitam, posljednjih deset mjeseci su bivši supružnici živjeli pod istim krovom (potpuno odvojen prostor za život), a jedno je brojilo za cijelu nekretninu. Jedan supružnik je plaćao sve režijske troškove, a drugi je to odbijao iako u tom trenutku više nisu bili u bračnoj zajednici. Može li se sudski putem tražiti povrat dijela režija, u kojem omjeru, itd.? Hvala i obećajem zadnje što me zanima.

  3. Prije 1 minutu, felixx je napisao:

    To su uređaji koji su sastavni dio opreme stana. Za njihovu ugradnju i demontažu potrebno je angažirati stručnu osobu. akle, nisu pokretnine.

    Ali ako su dio bračne stečevine (kupljeni za trajanja braka sredstvima zarađenim radom za trajanja braka) onda jesu bračna stečevina. Ako su ugrađeni u nekretninu u vlasništvu jednog od supružnika, onaj drugi ima pravo potraživati ulaganje u tuđu nekretninu (50% uloženog minus amortizacija).

    Došlo je do razvoda i jedna strana je od druge kupila kuću. Osoba koja više nije vlasnik sada potražuje još i fasadne preći i bojler. Jel ima pravo na to s obzirom da je već dobio iznos za tu polovicu kuće?

  4. Poštovanje, uslijed ovog snijega i lošeg vremena susjedova troška kuća se urušila na moje zemljište. Nastalo je nešto štete s moje strane, ali ništa previše, čak bi rekao zanemarivo. Mene zanima da li se u to slučaju mora zvati policiji ili obavjestiti nekoga?

     

    Ovo sve se dogodilo s dvorišne strane, tako da to nije na ulici. Koliko znam, sada se i za rušenje kuće treba tražiti određena građevniska dozvola. Nadam se da nisam promašio temu i da ovo spada u upravno pravo.

     

    Unaprijed hvala, Dejan

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija