Jump to content

copper7

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam. Zamolila bih za pojašnjenje odgovora vezanog uz godišnji odmor - da li g.o. za 2014. svakako imam pravo iskoristiti do 30.6. ili je ta odluka na direktoru? Da li se osobito važnim razlogom za otkaz smatra preseljenje u drugi grad? Još jednom, veliko hvala!
  2. Poštovanje! Zamolit ću Vas za pomoć. Namjeravam dat otkaz te bih zamolila pomoć oko par nedoumica: 1. Koliko je otkazni rok u slučaju gdje je radnik zaposlen 3 godine? ZOR kaže mjesec i pol, moj ugovor kaže 30 dana. Svakako mi odgovara kraći rok. 2.Kome šaljem pismenu odluku o otkazu? Naime, direktor živi u inozemstvu, nikad ne dolazi u Hrvatsku. Da li pismenu odluku šaljem na adresu sjedišta tvrtke u Hrvatskoj (gdje poštu primam isključivo ja) ili na adresu gdje se on nalazi, kako bih imala potvrdu o primitku? 3. Imam 14 dana godišnjeg odmora preostalog iz 2014. Da li se podrazumijeva da ga mogu koristiti u vrijeme otkaznog roka (prije 30.6.) ili direktor to mora odobriti? U slučaju da ga mogu koristiti, što se događa s danima godišnjem za 2015. u tom slučaju, ukoliko ih ne iskoristim do isteka otkaznog roka. Zahvaljujem na pomoći i ugodan dan želim!
  3. Molim Vas, ima li netko kakav savjet vezano uz ovu temu? Imam li kakvih prava tražiti posloadavca drugačiju organizaciju posla u slučaju da mi povećava obim posla toliko da neću biti u satnju izvršiti radne obveze? Puno hvala!
  4. Poštovani, zamolila bih savjet što učiniti u situaciji koja graniči(?) s mobingom. Zaposlena sam na neodređeno od prije 4 godine. Radim kao voditelj podružnice dok direktor tvrtke (stranac) minimalno sudjeluje u poslovanju tvrke i, osim rezultata i svojih pravnih obveza, gotovo uopće nije upoznat s poslovanjem. Kolega, koji je vrlo blizak s direktorom mi nije pretjerano naklonjen i često mi pokušava otežati posao izazivanjem rasprava i propitivanjem mojih odluka te dodavanjem zadataka te bi me, vjerujem, rado vidio smijenjenu. Nedavno je odlučio da bi se meni pridodali određeni zadatci, s čim se direktor složio, što moj obim posla povećava preko granica mogućeg. Zaista, u mjesecima kad nam je obim posla ionako velik i već odrađujemo dodatne sate, ne vidim kad i kako bih mogla ispuniti novododane radne obveze i time me unaprijed osuđuju na neuspjeh. Što mogu učiniti u smislu formalnog obavještavanja direktora da novi obim posla nije moguće izvršiti unutar raspoloživih sati (uključujući prekovremene) i da bi posao trebalo drugačije rasporediti, tj. razmotriti zapošljavanje dodatnog osoblja tokom određenog perioda? Bojim se da ću imati posljedica ako svoje obveze ne uspijem izvršiti, što će se na ovaj način dogoditi. Hvala na savjetu!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija