Jump to content

blablabla

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hm..pa oboje bi se upisali kao vlasnici, popola..mijenja li to ista?
  2. pozdrav! jedna dilema vezano uz kupovinu 1. nekretnine. decko i ja kupujemo zajedno stan, velicine cca 80m2 (stan+garaza). i njemu i meni je to prva nekretnina. buduci da se porez na nekretnine placa: 1 osoba=vise od 50m2; 2 osobe= vise od 65m2, itd. buduci da mi nismo u braku, racunamo li se mi kao 2 osobe ili kao svaka osoba zasebno, pa u tom slucaju ne placamo porez..ili? hvala!
  3. prijasnji poslodavac je obrt te osobe .ima li ta osoba pravo na "novi" godisnji od 1.7. 2007. ili tek od 1.1.2008? thanx
  4. Pozdrav, imam jedno pitanje vezano uz racunanje dana godisnjeg odmora. AKo se radnik u novo j firmi zaposli 15.12. (neke godine), nema prekida radnog odnosa, ima pravo uzeti godisnji,tj. ne treba cekati 6 mjeseci da bi ostvario to pravo.broje li se njemu dani "starog" godisnjeg do 30.6. sljedece godine, pa od 1.7. "novi" godisnji?tj. ako se u novoj firmi zaposlio tek u 12. mjesecu, ima li pravo na dane godisnjeg za tu godinu ili ne? hvala!!!!!
  5. "Ali zato po prostornom planu (gotovo svakom u RH) na temelju kojih se dobiva u upravnom postupku lokacijska dozvola, a potom i građebna dozvola za stambenu zgradu, obaveza je za svaki stan predvidjeti po jedno parkiralište, a koje je pravno i fizički nedjeljivo sa stambenom jedinicom, i kao takvo obavezno parkiralište trebalo bi biti i ucijeni stana - samostalne uporabne jedinice. " Alfaro,ovaj "nas" stambeni projekt dakle za stan koji mi kupujemo nema p.m.ZA KUPITI. ima za koristenje, ali samo kao javna povrsina. objasnjeno nam je da je tomu tako da npr. cistoca i njima slicni mogu ulaziti u naselje, itd . moze li onda takav stan dobiti lokacijsku,gradjevinsku te nakraju uporabnu dozvolu i vlasnicki list? ne kuzim kako im je to proslo. mi smo se odlucili za garazu (puuuuuuuuuno skuplje ) koja nije vezana uz parcelu....?
  6. Pozdrav! Imam jedno pitanje vezano uz kupovinu novogradnje iako je dosta specificno...Dakle,decko i ja odlucili smo kupiti zajedno stan,novogradnju,malo izvan grada (zgb).(necu navoditi o kojim se zgradama radi da ne bi imali besplatnu reklamu).iako znam da se po zakonu nijedan stan u novogradnji ne moze kupiti bez parkinga ili garaze,u nasem je slucaju to upravo tako:naime,investitor gradi naselje u 3 niza, niz u sredini ima mogucnost kupnje garaze (nije obavezno) ali NEMOGUCNOST kupnje parkirnog mjesta.objasnili su nam to tako da su dio predvidjen za parkirna mjesta i cesta javni prsotor (u valsnistvu grada zgb), pa ih ne mogu prodavati.mi zelimo kupiti parkirno mjesto(garaza nam je nepotrebna i preskupa),te smo odustali od kupovine ali su nam oni onda rekli da nam mogu osigurati parking koji dolazi uz zgrade u 1. nizu.neki dan su nas zvali za potpisivanje preugovora te nas obavijestili da i nisu bas sigurni mozemo li mi taj parking kupiti,te da ce to jos provjeriti. dakle, moje je pitanje, mozemo li mi kupiti parkirno mjesto s neke udaljene cestice koje nije vezano uz nas stan ili se moze kupiti SAMO uz stan koji je na istoj cestici (ili nesto slicno). ako netko zna nesto o tome, bila bih vrlo zahvalna na sto brzem odgovoru!!!! hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija