Jump to content

famozna

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je famozna objavio

  1. Pozdrav,molim pravnu pomoc.Udana sam za stranca,drzavljanina BIH.Zivimo na relaciji BIH-RH.Zelim pokrenuti razvod braka koji nebi bio sporazuman.Imamo malodobno dijete s kojim bi zivjela u RH..Ja sam nezaposlena.Zanima me procedura pokretanja razvoda,i da li je moguce traziti besplatno zastupanje odvjetnika posto nemam nikakvih primanja.?

    Unaprijed hvala!

  2. Pozdrav,

    Molim pravnu pomoć.Majka mi prima inozemnu mirovinu iz Njemačke već godinama.Rekli su joj da mora prijaviti na poreznu upravu što do sada nije znala.Nije nikada dobila nikakvu obavijest da to napravi.Da li je to potrebno,ako prijavi da li joj slijedi kazna zbog ne prijavljivanja do sada?

    Unaprijed zahvaljujem!

  3. Prethodno svaka strana snosi svoje troškove,s tim da tko izgubi parnicu snosi prozročene troškove suprotnoj strani.

    Izlazak geodeta je u biti vještačenje kao parnična radnja dokazivanja,kojeg predlaže parnična stranka a koja ima interes da dokaže određene činjenice.

    npr.vi u tuzbi između ostalog iznosite činjenicu;

    "……pristupni put se proteže preko k.č.321/12,gledajući smjer sjever -jug,na dužini oko 34 metra,širine oko 2,5 metara……

    E sad,ovako izneseno je gola činjenica,ako vi ispod ovog nenapišete,

    Dokaz:predlažem vještačenje po vještaku odgovarajuće struke,čija skica i mišljenje će ćiniti sastavni dio presude...

     

    Vjerojatno ovisi od slučaja do slučaja,a tko uglavnom gubi u ovakvim parnicama?

    Pošto se radi o 3 kuće,da li možemo ići svi skupa jednom tužbom ili ide svak za sebe?

  4. ako je pravo sluznosti upisano a vlasnik posluzne nekretnine vas onemogucava u izvrsavanju sadrzaja sluznosti,ovlasteni ste na podnosenje tuzbe radi smetanja prava sluznosti,u suprotnom ako pravo nije upisano idete konfesornom tuzbom,odnosno utvrdjenje stvarnog prava sluznosti i istovremeno zastita stecenog prava.

    Naravno,postoji i treca opcija,jednostavno smetanje posjeda,buduci da ste u posjedu pristupnog puta.

     

    Možete mi malo objasnit treću opciju,da li isto moramo ić tužbom?Ukoliko nije upisana,koja bi po Vama opcija bila najbolja?

  5. Pozdrav,Imam susjeda koji hoće zatvoriti (zagraditi) pristupni put koji vodi do 3 kuće uključujući i moju.Da bi pustio taj pristupni put za naše kuće on je sa vlasnikom parcela(isti je vlasnik parcela za sve 4 kuće) mijenjao za komad zemlje ispod kuće.Međutim sada,nakon 30 g to mu više ne odgovara pa bi uzeo taj pristupni put a dao tu zemlju ispod kuće koja meni ne odgovara jer ne vodi do moje kuće.U mom kupoprodajnom ugovoru stoji postojeći pristupni put do moje kuće,međutim ugovor nije pečatiran jer se radi o 80-tima,a potpisan je od strane svjedoka.Tim putem se služimo 30g.Molim pravni savjet šta napraviti.

    Unaprijed zahvaljujem.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija