Jump to content

MarkoDolencic

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na savjetima. Poslat cu kupoprodajni ugovor, samo nisam siguran trebamo li obojica biti istovremeno prisutni i potpisati kod istog kavnog biljeznika ili mozemo to odvojeno?
  2. Poštovani, vlasnik sam automobila koji sam pristao prodati bez moje nazočnosti jer živim na različitoj lokaciji od lokacije vozila koje prodajem. Moj kontakt je primio novac u gotovini, međutim kupac to želi riješiti s punomoći kojom ja ovlašćujem kupca da može naplatiti štetu na autu, prodati ga i potpisivati sve ostale pravne dokumente u vezi vozila, a punomoć je izdana na neograničeno. Navodni razlog tomu je jer mu se žuri. Nisam potpisao jer mi je to apsurdno. S time ja još uvijek ostajem vlasnik, a kupac koristi vozilo i tada još uvijek meni dolaze svi nameti i pravne obaveze te porezi vezani uz automobil pošto sam ja i dalje vlasnik. Zanima me je li to legalan način za prodavanje automobila i mogu li naknadno napisati kupoprodajni ugovor i time prebaciti vlasništvo na kupca s time da u punomoći piše da samo kupac može opovrgnuti i prekinuti punomoć? Ja vjerujem da bez direktnog kupoprodajnog ugovora ništa, ali me zanima Vaše mišljenje. Zahvaljujem unaprijed.
  3. Nisam. Ali stvar je u tome da prije svake nove stavke u ugovoru postoji slobodan prostor u koji on može dodati što želi, pa me ujedno zanima, mogu li zatražiti novo potpisivanje ugovora i proglasiti ovog nevažećim? Ispričavam se na kasnom odgovoru.
  4. Nisam mogao naći ovakav slučaj pa otvaram novu temu. Naime, brat mi je darovao stan, međutim nismo znali da braća plaćaju porez, mislili smo da je isto kao i kad roditelj daruje (jer svi smo obitelj). Saznali smo za poreznu obvezu kada mi je došlo rješenje. Mislio sam platiti porez ali, pošto u ovom poštenom društvu ne znaš hoćeš li prije dobiti na lotu ili biti plaćen, naravno nisam bio plaćen, mjesecima i nikako ne mogu platiti taj porez. Upisan sam u Gruntovnicu tako da ne možemo samo raskinuti ugovor da mi obveza prestane. U poreznoj su mi rekli kako misle da se to može riješiti raskidom sudskim postupkom. Zanima me je li to točno? Zna li netko nešto o tome? Hvala unaprijed.
  5. Puno hvala. Mislio sam da ni inspektoratom ne mogu ništa ako je on zadržao moj potpis, izmjenio sporazumni raskid i napisao da se slažemo oko raskidnih činjenica.
  6. Ma znam ja da sam zaribao na veliko. Ali zar mi nije dužan isplatiti plaću s obzirom na Ugovor o radu. I ima li načina da dobijem sporazimni raskid ikako? Jer mi ga neda.
  7. Mlad sam i prvi puta sam radio preko ugovora o radu. Bivši poslodavac me na brzinu prevario da potpišem Sporazumni raskid ugovora na zahtjev radnika dok sam još radio i već 2 mjeseca mi ne želi dati taj ugovor. Postoji li uopće Sporazumni raskid na zahtjev radnika i je li uopće pravovaljan. Ako je, mogu li se izvući na to da nisam bio upoznat s posljedicama sporazumnog raskida (negdje sam pročitao da te poslodavac mora upoznati s time)? I između ostalog me još zanima mogu li zatražiti potpisivanje novog raskida ugovora ili dati otkaz ako proglasim ovaj raskid nepravovaljan. Još nešto... znam da je poslodavac varalica i vjerujem da Ugovor zadržava toliko iz razloga kako bi mogao falsificirati moj potpis. Kakve pravne mjere mogu učiniti da se zaštitim? Je li on prekršio zakon s time što mi nije dostavio Ugovor? Hvala unaprijed. Zaboravio sam pitati mora li mi poslodavac po defaultu Ugovora o radu isplatiti preko računa ako drugačije nije navedeno? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija