Jump to content

zados

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da pojasnim...na Općinskom sudu donesena je presuda u moju korist...rok za žalbu je bio 15 dana. Banka se žalila nakon 19 dana od donošenja presude i nakon toga predmet je na Županijskom sudu.
  2. Tužba se odnosi na preplaćene kamate za otplaćeni kredit u chf. Predmet je trenutno na Trgovačkom sudu. Hvala unaprijed
  3. Ovako piše u presudi: Protiv ove presude nezadovoljna stranka ima pravo žalbe. Žalba se podnosi u tri istovjetna primjerka putem ovog suda Županijskom sudu u ....Rok za žalbu je 15 dana. Za stranku koja je uredno obaviještena o ročištu za objavu presude, rok teče od dana objave presude, za stranku koja nije uredno obaviještena o ročištu za objavu presude, rok teče od dana primitka pisanog otpravka presude. Na izricanju presude bio je prisutan odvjetnik tužene stranke.
  4. Molim pomoć...Na Općinskom sudu donesena je prvostupanjska presuda 19.06.2015 u moju korist. Rok za žalbu je bio 15 dana. Tužena stranka se žalila, ali žalba je zaprimljena 08.07.2015. što je više od 15 dana. Da li se takova žalba može usvojiti?Hvala svima na odgovorima...
  5. poštovani, da li bi me mogli savjetovati vezano za moj problem?

  6. Postovanje! Nazalost, ne bih vam mogao nikog preporuciti....

  7. da li znate dobrog odvjetnika u osijeku?podjela bračne stečevine je u pitanju

  8. Jasno je da ja svoju polovicu kredita moram otplacivati, ali zar i ona nije duzna placati meni najamninu, buduci ne koristim svoju polovicu stana?
  9. Preostalo je još 15 godina otplate kredita. Ako sam dobro shvatio, nakon što se kredit otplati, ja sam dužan bivšoj isplatiti pola uplacenog, pretpostavljam s kamatama. Iznos koji bi morao isplatiti bio bi veci od vrijednosti moje polovice stana. Da li tu postoji zastara, odnosno da li bi joj trebao isplatiti za svih 15 godina ili zadnjih 5? Jasno je da to nije najbolje rjesenje..mozda da pokrenem razvrgnuce suvlasnistva...?Moze neki prijedlog?
  10. Sa bivšom suprugom rastao sam se prije 2 god.Oko djece smo postigli dogovor, ali oko imovine nastaju problemi...Ukratko, u zajedničkom vlasništvu imamo stan za koji smo dali 30%gotovine, ostatak na kredit koji glasi na nju. Predlozio sam bivšoj da želim otplaćivati svoju polovicu uz uvijet da ona meni plati najamninu za stan u kojem boravim..Ona to naravno ne prihvača ali ne želi me niti u suvlasništvu i promjenila je brave, tako da ja tu nekretninu ne mogu koristiti. Moje pitanje glasi:što predlažete u ovakvoj situaciji?Ako ostane ovako, znači da ona otplaćuje kredit sama da li bi nakon otplate stan pripao njoj budući bi zbroj rata bio jednak vrijednosti stana? Da li postoji zastara za ovaj dio što ja nisam uplaćivao?Ja iz suvlasništva ne bi izlazio a novaca za sudski postupak nemam. Hvala unaprijed na svim odgovorima i prijedlozima.
  11. Što ste vi djeci? Dida? Ujak?
  12. Pa zar ne postoji način da dođem do osobnih stvari iz stana?
  13. Molim još jedan savjet. Bivšoj supruzi pune dvije godine šaljem zahtijeve da me pusti u stan kako bi uzeo svoje osobne stvari, a ona ne odgovara. Kao što sam napomenuo brava je promjenjena i ne mogu uči. Da li mogu zatražiti pomoć policije?
  14. Hvala Bovu.Bolja mi je varijanta sa isplatom najamnine. Mislim da to i novi obiteljski zakon nalaže, samo nisam siguran da to prolazi, ali čini mi se korektnim.Stan je četverosoban, a ja podstanar.Dvoje djece.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija