Jump to content

rb2510

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Novac od agencije je uplačen na račune radnicima, sad me zanima, pošto ti iznosi su puno manji od ukupnog duga prema radnicima kako doći do ostatka duga. Tvrtka je u svojoj imovini imala 2 vozila, dosta nove informatičke opreme, te uredske opreme i veću količinu robe(odjeća itd). Znam da su vozila prodana, ne znam što je s ostalom imovinom. Kako i od koga saznati da li postoji mogućnost da se radnici naplate od prodaje te imovine? Od koga saznati za koje iznose je prodana ta imovina?
  2. Nema šanse dobiti bilo kakvu informaciju na trgovačkom sudu, jednostavno ne žele vas primiti. Nije mi jasno da država isplačuje novce(koliko znam AORPS je državana agencija) a da nitko ne kontrolira što se s time novcem događa kada ga uplate na račun tvrtke i da li se stečajni upravitelji pridržavaju zadanih rokova i da li se novac uredno isplačuje radnicima.
  3. Agencija je uplatila novce na račun firme i sad stečajni ne želi isplatiti radnicima, rok za isplatu mu je 8 dana od uplate agencije a prošlo je već 2 tjedna. Kome se obratiti u vezi tog problema?
  4. Pozdrav, da li netko ima iskustva s isplatom otpremnine i plaća agencije za zaštitu radničkih potraživanja. Tvrtka u kojoj sam bio zaposlen otišla je u stečaj, potraživanja su priznata na trgovačkom sudu i predana agenciji za zaštitu radničkih potraživanja. Sobzirom da agencija ne isplačuje kompletan iznos nego zadnje tri neisplaćene plaće u iznosu minimalne plaće u hrvatskoj bruto(3017kn) i 50% otpremnine(cca 6000kn), kako izračunati neto koji meni mora isplatiti stečajni. Primjer, ako su plaće(bruto): 1. 3017kn 2. 3017kn 3. 3017kn Ukupno - 9051kn Plus otpremnina 6000kn Ukupno za isplatu - 15051kn. Neto plaća je oko 2413kn. Da li je onda iznos za isplatu 6000kn otpremnina, plus tri plaće u iznosu od 2413kn??? Što bi bilo 13239kn. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija