Jump to content

Corrina

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Molim savjet. Probati ću ukratko opisati situaciju koja je nastala nakon udomljavanja psa, te Vas zamoliti za savjet. Dakle (kronološki): Početkom petog mjeseca udomljava se ženka iz udruge čije ime zasad izostavljam. Kujica po navodima ima 3 mjeseca u trenutku udomljavanja. Naravno potpisuje se ugovor u kojem između ostalog je dodano ručno da se pas treba sterilizirati u određenoj veterinarskoj ambulanti. Početkom lipnja odlazimo na more (pasonja naravno ide sa nama) gdje ostajemo do sredine rujna (porodiljni je u pitanju zato toliki go). Početkom listopada vodimo kujicu u navedenu ambulantu da dogovorimo sterilizaciju međutim tamo navode (na što smo i sami sumnjali) da se kujica tjera te da treba pričekati da to prođe da bi se mogla sterilizirati. Problem je bio što je kujica stalno bježala (preskakala ogradu i slično) a mi smo bili jako protiv držanja psa na lancu. Nekoliko dana kasnije pas je ugrizao bebu - potpuno van sebe zovemo udrugu i molimo ih da psa uzmu nazad zbog navedene situacije. Gospođa iz udruge nas zove povratno i doslovce preklinje da zadržimo psa jer ona nema kuda sa njom. Mi pristanemo (žao nam je bilo psa). Na dan kada je kujica trebala biti sterilizirana (već sumnjamo da je pas skotan i to i ranije spominjemo na što dobivamo odgovor da će se to onda morati "sanirati") veterinar nas zove da moraju odgoditi sterilizaciju (radi nekih internih svojih problema). Na upit koji je idući datum slobodan da se odmah predbilježimo dobivamo odgovor da će se oni javiti nama. Par tjedana kasnije dobivamo štence. Iste zbrinemo, stavimo oglas, ljudi se javljaju da bi ih udomili. Ponovo zovemo gospođu iz Udruge, objašnjavamo joj situaciju i kažemo da ćemo mi na sebe preuzeti brigu oko udomljavanja štenaca (čak sam predložila da napravim anekse ugovora za svakog štenca) i tu počinje bujica uvreda i prijetnji odvjetnicima i novinarima itd (vrlo neugodni razgovori u svakom slučaju) gdje gospođa izjavljuje da smo mi prekršili ugovor, da mi štence izvolimo sve vratiti jer oni pripadaju njoj ne nama. Što na kraju kuluminira današnjim pozivom gdje nas se obavještava da će nam se javiti odvjetnik i da mi dok proces nije gotov moramo ostaviti kod sebe i psa i štence (odnosno ako smo nekog štenca udomili da ga moramo uzeti nazad). Dakle drugim riječima ako ovo sve pravno stoji (što još ispitujemo jer nam nije jasno koja je tu pravna osnova za tužbu - znam da se psa može oduzeti s obzirom da smo mi "prekršili ugovor" - opet ne svojom krivicom) i ako gospođa odluči zakomplicirati stvar do kraja - mi moramo narednih xy mjeseci brinuti o psu koji je opasnost za bebu i 6 štenaca koji do kraja priče mogu postati odrasli psi (za koje ima zainteresiranih udomitelja). Što mi možemo napraviti?
  2. Sad sam u međuvremenu stupila u kontakt sa Centrom za socijalnu skrb koji je bio zadužen za postavljanje skrbnika i od njih sam dobila odgovor da će to jako dugo trajati i da bi bilo bolje da tražim od suda da postavi privremenog zatupnika. Napisala sam dopis i predalla ga na sud. Sad tek imam osječaj da sam ponovo na početku. Da li postoji šansa da se to riješi u roku 2 mjeseca? Pod riješi ne mislim samo na imenovanje zastupnika neg na kompletan razvod.
  3. To znam. Ono što mi nije jasno je zašto to toliko traje. Zahtjev za skrbnika sam poslala prije 4 mjesesa, I još se ništa ne događa. Da li netko možda zna koliko to inače traje? Kao što sam već istakla, vrijeme je luksuz koji nemam.
  4. Da, sporazumni zahtjev za razvod. Potpisao ga je u gradu u kojem se tada nalazio, ovjerio kod javnog bilježnika i ja sam sa tim pokreniula razvod. Međutim nakon toga je na adresi koju je naveo bio nepoznat i sutkinja mi je rekla da su se svi pozivi upućeni njemu vratili.
  5. Kako se razvesti ako je adresa jednog od supružnika nepoznata? Ne živimo zajedno već 2.5 godine a prije godinu dana sam ga uspijela locirati i potpisao je sporazumni razvod braka, međutim od tad kao da je nestao sa lica zemlje. Na sudu je pokrenut postupak postavljanja skrbnika prije 4 mjeseca ali niti tu nema nekih pomaka. Budući da sam trudna vrijeme je luksuz koji jednostavno nemam. Da li netko ima neke informacije kako ubrzati cijeli postupak i koja je uopće procedura sa skrnikom? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija