Jump to content

legach

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pitanje jest da li bi ovršitelj uopće uvažio izjavu da ovršenik nikada nije živio na adresi.
  2. Osobe koje žive na adresi žele izbjeći plaćanje duga ovršenika dok u međuvremenu rade na tome da isti bude odjavljen sa adrese te žele unaprijed znati hoće li u krajnjem slučaju ako prije dođe do ovrhe nego do odjave imati mogućnost na licu mjesta platiti dug ovršenika kako bi izbjegle odnos pokretnina.
  3. U slučaju da je na licu mjesta moguć dogovor i plaćanje potraživanja, izračunava li tada odvjetnik na licu mjesta zatezne kamate do tog trenutka ovrhe, odnosno donosi li sa sobom već izračunato? (Naime, zatezne kamate nisu navedene u nepravomoćnom Rješenju o ovrhi te ih izračunava platitelj na dan plaćanja.) Također, dobiva li se nekakva dokumentacija (račun?) kao dokaz da su potraživanja plaćena?
  4. Imate li informacije o tome je li u trenutku kada ovršitelj dođe s namjerom da odvozi pokretnine, na licu mjesta moguće jednostavno platiti sva potraživanja (u novcu) te daje li ovršitelj uopće takvu "last minute" opciju?
  5. Zahvaljujem na odgovoru. Pošiljka je došla s povratnicom. Na kuverti piše "U vlastite ruke". To prilično jasno izgleda kao da poštar ne bi smio pošiljku dati bilo kome osim osobi na koju ista glasi. Odvija li se odnos pokretnina u istom trenutku/danu kada i popisivanje? Ovršenik je prijavljen na adresi ali na istoj nikada nije živio. Ovršenik je nezaposlen i nema imovine niti računa na koji bi ovrhovoditelj mogao sjesti. Ako uzmemo u obzir i točku 3., izgleda kao da bi izvršitelj mogao odnijeti stvari bez prisustva ikoga. To izgleda malo sumnjivo. Mogu li osobe koje trenutno žive na adresi jednostavno navesti da ovršenik ne živi na istoj? Je li bi to prošlo te mogu li se time osobe koje trenutno žive na adresi riješiti eventualne ovrhe? Je li dovoljno reći da ništa od prisutnih pokretnina nije vlasništvo ovršenika? Tu se onda javlja logistički problem ako govorimo o "last minute" plaćanju (kako sam naveo u originalnom pitanju). Primjer - dođe izvršitelj s namjerom da iznosi pokretnine. Može li se u tome trenutku nekako zaustaviti i odgoditi proces, te platiti potraživanja?
  6. Pozdrav svima. Za prvi post ugnjavit ću vas problemom iz naslova. Uzmimo za primjer sljedeću situaciju. Na adresu je stiglo nepravomoćno Rješenje o ovrsi sa popisom potraživanja (glavnica + nastali trošak + predvidivi trošak). Definirano je 8 dana za žalbu ili plaćanje... standardna priča. Ovrhovoditelj je jedan operater zbog neplaćenih telekom. računa. Pošiljatelj rješenja je javni bilježnik kome je ovrhovoditelj predložio ovrhu. Problem je što je ovršenik (osoba na koju glasi Rješenje) prijavljen na adresi, ali na istoj nikad nije živio, a osobe koje žive ne žele platiti dugove osobe pod ovrhom. Jedna od osoba koje žive na adresi zabunom je uzela preporučenu pošiljku (s potpisom na svoje ime) što je zapravo greška poštara jer nije smio niti predložiti da pošiljku uzme bilo tko osim osobe na koju ista glasi. Niti jedna od osoba koje trenutno žive na adresi nisu vlasnici nekretnine nego je vlasnik istu dao tim osobama na korištenje bez naknade. Pitanja su sljedeća: 1. Preporučate li vraćanje pošiljke pošti i tamo poništavanja čina uručivanja iste? 2. Smije li izvršitelj ovrhe, ako do ovrhe i dođe, provaliti u stan u slučaju da nikoga ne zatekne na adresi? 3. Može li izvršitelj ovrhe kada se pojavi na adresi provesti istu bez prisustva vlasnika nekretnine? 4. Može li izvršitelj ovrhe kada se pojavi na adresi provesti istu bez prisustva osobe na koju glasi ovrha (ovršenika)? 5. Može li se u krajnjem slučaju, ako do ovrhe i dođe, na licu mjesta izvršitelju ovrhe platiti sva potraživanja kako bi se izbjeglo uzimanje stvari? Molim vas odgovor na svako od pitanja, što opširnije. Ako postoji neka nepoznanica, rado ću pojasniti. Hvala svima Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija