Jump to content

Oleg

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nemam sreće s poslom u zadnje 3 godine. Prije njega radio sam kod istog poslodavca 12 godina i dobio otkaz kao višak - a moje radno mjesto su gosp. i gđa vlasnici firme popunili svojim rođakom bez stručne spreme, ali s novim nazivom, a istim poslovima. Istovremeno, zadesila me i velika sreća. Rodila mi se kćerkica! Radio sam na crno svakakve poslove dok nisam bio primljen u ovu firmu. Sve je bilo u redu do prosinca 2014. kada smo prestali dobivati plaću. Gazda je u obližnjem gradu otvorio noćni klub i sve je novce usmjerio na to. Volim svoj posao vozača i ni za što ga ne bih mijenjao, ali me boli nepravda i briga za moju malenu. O svojim pravima ne znam ništa, tek sada o tome učim. Uvijek sam mislio da je na meni samo da radim kako treba. A sada strepim pred budućnosti. Nisam više mlad, a daleko je do mirovine. Prpa, što da ti drugo kažem. Pozdrav!
  2. Hvala hurus. A da igla boli, boli. Ne snalazim se u ovim radnim peripetijama. Odoh u upravu pa što bude.
  3. Sad sam na iglama. Prošlu srijedu poslao sam svom poslodavcu Izvanredni otkaz preporučenom poštom s povratnicom. Do danas mi se nije vratila potvrđena povratnica, a novi poslodavac obećao mi da će me čekati do 21.4. Odlazim u dosadašnju firmu na posao svaki dan, nisu mi spominjali da su primili moj otkaz, ja šutim i čekam vražju povratnicu ... Ima li pošta rok u kojem mora vratiti povratnicu?
  4. Puno hvala hurus, postupit ću tako i nadam se najboljem. Svako Vam dobro želim!
  5. Hitno molim pomoć! Radim 16 mjeseci kod privatnog poslodavca s 30 zaposlenika. Od prosinca 2014. do danas nismo primili plaću. Svaki mjesec moramo potpisati primitak plaće, iako nam ona nije uplaćena na tekući račun – inače nam se prijeti otkazom. Prijavljen sam na radno vrijeme od 7 sati, a radim 12 (dnevnu ili noćnu smjenu). Potražio sam drugi posao. Jučer mi je novi poslodavac rekao da će me primiti i prijaviti 7.4.2015. Javio sam se svom šefu i objasnio da zbog izostanka plaće želim hitno preći u drugu firmu. Odbio je i rekao da moram odraditi 15 dana otkaznog roka. U novoj firmi ne mogu me toliko čekati. Nisam napisao zahtjev za prekid radnog odnosa, sve je ostalo samo na razgovoru. Što da radim? Kakve su za mene posljedice ako se 7.4. ne pojavim na dosadašnjem poslu? Može li me novi poslodavac prijaviti ako u dosadašnjoj firmi nisam odradio taj otkazni rok od 15 dana? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija