Jump to content

ChmT

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Obavio sam sve oko kupovine nekretnine i sad je ostalo da prijavim porez. Zanima me dakle ako prijavim suprugu na nas se oslobodi plaćanja još dodatno 15m2 dali je tada supruga izgubila pravo na oslobođenje do 50m2 za prvu nekretninu koju bi ona eventualno kupila na svoje ime jednog dana?
  2. Što se prvog tiče neka je živo i zdravo ali prosječne težine i dužine da porod bude s manje muke ... Što se tiče zakona jasno mi je da je trenutno takav. Ono što bi imalo više smisla je da ako je rok od 3 godine u slučaju da se netko od javi, bilo bi ok da je bar rok 1 godinu za prijavu nekoga ili da je rok za prijavu poreza malo dulji ali to su već priče što bi bilo kad bi bilo... U svakom slučaju zakonodavci bi mogli uzeti ovakve situacije u obzir.
  3. Ma taj dio zakona je jasan. Samo hoću reći kako je nepravedno što ne mogu dobiti povrat poreza na tih 15 kvadrata ako u tako kratkom roku dobijem dijete koje također prijavim na istoj adresi dok istovremeno ako u puno dužem roku od 3 godine se odjavi netko s te adrese na koga sam bio oslobođen poreza tada mi naknadno naplate porez.
  4. Pozdrav. Recimo da kupim stan od 80m2 i ako mi je prva nekretnina i prijavim i suprugu imam oslobođenje od poreza za 65m2. Nakon kupnje mi se treba u roku cca 2,5 mjeseca roditi beba koja bi bila treći član i taman bi me oslobodila i ovih 15m2 za platiti porez. Problem je što porezna gleda stanje na datum kupoprodajnog ugovora i tvrde da porez moram platiti za tih 15m2 i kasnije nemam nikakva prava na povrat tih novaca ako prijavim naknadno dijete. S druge strane nije im nikakav problem ti naplatiti 15m2 u slučaju da se jedan od članova kućanstva na kojeg si bio oslobođen poreza za 15m2 odseli unutar 3 godine od kupnje nekretnine. Znači ako se kasnije stanje promijeni u njihovu korist onda će ti naplatiti ali ako se u tvoju korist promijeni stanje onda novce ne vraćaju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija