Jump to content

zmrkalj

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, javio sam se na javni natječaj za državnu službu, obavio dva testiranja na kojima sam bio odličan, ali posao je na kraju dobio drugi kandidat. Vijest o imenovanju je objavljena vrlo šturo na internetskim stranicama te državne agencije, bez ikakvih drugih informacija o žalbi i sl. Po zakonu o javnim natječajima bih svi kandidati trebali dobiti rješenje na kućnu adresu, imamo pravo uvida u testnu dokumentaciju i pravo na žalbu (15 dana od primitka rješenja). Pošto mi se čini da rješenje neću dobiti, a tek po njegovom primitku se mogu žaliti (ako sam dobro shvatio), šta mi sugerirate da napravim? Hvala na odgovoru.
  2. Hvala na odgovoru- imam još samo jedno pitanje- kada se službeno proglasi stečaj firme. ja mogu prijaviti svoja potraživanja prema firmi(neisplaćene plaće, otpremnina) AORPS-u (agencija za osiguranje radničkih potraživanja), koja mi može isplatiti do 3 minimalca i 50 % otpremnine. Ostatak duga moram potraživati u stečajnom postupku. Da li se moram osobno prijaviti u FINA-i i prijaviti svoja potraživanja, ili to ide nekim automatizmom?
  3. To mi je poprilično komplicirano- ja sam radio u ispostavi u jednom gradu, uprava je bila u Zagrebu. Znam samo ime odgovorne osobe, a kako do njega i gdje ga naći? Vjerojatno nisam jedini takav slučaj. Da li takav problem riješava pravna služba u HZZ?
  4. Pozdrav- firma u kojoj sam radio je prestala sa radom 18.01. i rekli su nam da smo službeno zaposleni (prijavljeni) do 01.02. i da će nam nakon toga poslati papire. No pošto papiri još nisu stigli, otišao sam jučer u sjedište firme da to sredim, ali tamo nije bilo nikoga i bez ikakve obavijesti gdje bih nekog iz uprave mogao naći. Pitao sam u mirovinskom i zdravstvenom- tamo nisam odjavljen, što znači da sam službeno još zaposlen. Šta da radim u ovakvom slučaju, kad se očito cijela firma raspala, i kad mi nema tko potpisati papire o otkazu? Hvala unapred na odgovoru.
  5. Pozdrav- firma u kojoj sam radio je propala i dobio sam naravno otkaz. Dužni su mi 2 plaće, otpremninu i naknadu za neiskorišteni g.o. Pošto firma nema u vlasništvu ništa iz čega bi se mi radnici mogli naplatiti, savjetovali su nam da se nakon otvaranja stečaja prijavimo nekoj državnoj agenciji za zaštitu prava radnika koji bi nam pokrila ta dugovanja. Zanima me da li moram čekati službeno proglašenje stečaja, gdje se točno moram javiti (HZZ?) i šta ako se u međuvremenu zaposlim- da li još imam prava na to?
  6. Pozdrav -imam kratko pitanje. Tvrtka u kojoj radim ima problema u poslovanju i kasni sa isplatom plaće za jedan mjesec. Jučer smo tek dobili plaću za travanj. Pošto tvrtka ne ispunjava uredno svoje obaveze iz ugovora o radu, da li ja ,ako dam otkaz, moram ispunjavati svoje obaveze, odnosno odraditi otkazni rok i da li u tom slučaju imam pravo na naknadu sa burze. Imam ugovor na neodređeno. Zahvaljujem na odgovoru.
  7. Pošto će uskoro 80 % djelatnika dobiti otkaz ugovora o radu, kao tehnološki višak, poslodavac nas nema sa čime zaplašiti. Da li nam uprava mora ponuditi nakakav aneks ugovora o radu, ili može isplatiti minimalac samoinicijativno?
  8. Pozdrav- jedno kratko pitanje. Tvrtka u kojoj radim je zapala u financijske probleme i preskočena je isplata plaće za travanj (trebali bi je dobiti tek drugi tjedan), i obavješteni smo da će sve buduće plaće biti srezane na minimalac (uključujući i retroaktivno plaće za travanj i svibanj). Da li poslodavac ima pravo na takvu jednostranu odluku,s obzirom da nismo dobili nikakav aneks ugovora o radu i pravno imamo važeće ugovore o radu koji nisu na minimalac. Unapred zahvaljujem na odgovoru
  9. Malo sam laik u svemu tome. Taj c list z.k. izvatka je šta točno i gdje to izvadim - u gruntovnici ili katastru.
  10. Ne, susjed 2 je nakon ostavinske rasprave iza pokojnog oca dobio rješenje u kojem piše između ostalog, samo da ima pravo služnosti puta preko kčbr. te i te. Put nigdje nije ucrtan u katastarski plan.
  11. Pozdrav.Molio bih vas savjet za rješavanje moje situacije. Rasposed čestica mene i dva susjeda je kao na slici. Sporan je zajednički prilazni put (crveno) od glavne ceste do ulaza u dvorišta sve trojice. Put ne ide ravno po međi između mene i susjeda 1, nego ukoso. U početku prolazi mojim zamljištem, a na kraju zemljištem susjeda 1. Napominjem da put postoji barem 40-tak godina i nikad nije bilo problema oko njega između starih vlasnika parcela, dok susjed 1 nije kupio dotičnu parcelu. Susjed 2 (koji nema nikakav drugi prolaz do glavne ceste) je dobio sudsku presudu o služnosti prolaza. Na koji način da riješim problem sa susjedom 1? On ima mogućnost(zbog položaja kuće) sebi napraviti novi prilazni put, a ja ne, jer bih morao rušiti i izmještati cijelu ogradu, pa čak i kut kuće. A i kuća je tako projektirana da se ulazi u dvorište na ovom mjestu gdje ulazim sad (takav je i raspored pomoćnih građevina). Napominjem da smo i ja i susjed 1 zatekli ovakvo stanje kod kupnje od starih vlasnika parcela. Unapred zahvaljujem na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija