Jump to content

smart_girl

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bez uvrede ali nisam trazila da mi napisete moguca pitanja koja mi se mogu pojaviti na sudu. Samo me zanima koliko se ceka, kako se moze ubrzati i da li odvjetnik moze zastupati jednog supruznika u slucaju da je on izvan Hrvatske? Za ostale stvari cemo se sami pobrinuti i snaci.
  2. Kako se moze ukljuciti CZSS ako nemamo djece? Nismo se crkveno vjencani, samo kod maticara. Obiteljska i materijalna situacija? Ja sam student, a on trenutno radi. Ne vidim previse filozofiranja oko toga. Da li se u slucaju uzimanje odvjetnika to ubrzava mozda? I da li odvjetnik moze zastupati jednog supruznika ukoliko on nije u vrijeme rocista u Hrvatskoj?
  3. Bili smo u braku 3 godine, ali kao sto sam rekla nismo zivjeli zajedno, a brak nije konzumiran 2 godine. Nitko od nas se nece predomisliti jer vec svatko ima plan za svoj zivot, a kao sto sam i rekla nema nicega za dijeljenje jer smo zivjeli odvojeno. Dakle nema djece, nema imovine, nema bracne stecevine, nema dijeljenja apsolutno nicega. Citala sam mnogo na internetu i neki ljudi koji su se sporazumno rastajali su dobili poziv u manje od mjesec dana. Da li je moguce da to sve ide brze ako nas zastupa odvjetnik? I da li se oba supruznika moraju pojaviti na rocistu? Ili je dovoljan samo jedan ako se radi o sporazumnom razvodu?
  4. kakve logike ima toliko cekanje ako nema nikakve imovine stecene u braku, nema djece i prakticki nismo zivjeli zajedno vise od godinu dana a vec tada se brak smatra ne vazecim? ja sam mislila da u ovakvim slucajevima to ide puno brze posto nema dijeljenja nicega.
  5. Stvarno bi bila zahvalna kada bi mi netko samo odgovorio koliko se ceka to 1.rociste? Proci ce skoro mjesec dana, a mi jos nismo dobili nikakav poziv, a kada pogledate nasu situaciju, vidite da se tu nema o cemu raspravljati. Molim bilo kakav odgovor bi u ovom trenutno dobro dosao....
  6. Dakle moja situacija je sljedeća. Papiri za sporazumni razvod braka predani 30.03.2015. U braku nije bilo djece, nije bilo zajedničke imovine, praktički se ni nije živjelo zajedno. Mene zanima koliko se otprilike čeka poziv na 1.ročište i da li je moguće da se samo jedan od supružnika pojavi na ročištu? Naime naša situacija je komplicirana jer bi muž trebao ići raditi sezonu u 5.mj, a ja u inozemstvo, a cilj nam je ovo što prije riješiti. Hvala na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija