Jump to content

BubblebBut

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li smijem postaviti čuvar parkinga (metalni s ključem) na kolni ulaz koji vodi samo do mojeg ulaza u dvorište? Dakle taj kolni ulaz nije moj već javna površina i na njemu je jasno velikim X označeno da se ne smije parkirati, ali naravno svatko malo se netko parkira i zagradi mi ulaz u dvorište. Tražio sam malo na drugim mjestima i čini mi se da bih trebao za postavljanje tog stupića tražiti dopuštenje Grada?
  2. Da li mogu dati otkaz recimo 7.5. i da u mi je zadnji radni dan 8.5.? Odnosno ako radnik daje otkaz, i poslodavac se slaže s tim, mogu li imati otkazni rok od jednog dana? Članak 115. novog zakona o radu "(4) Radnik može otkazati ugovor o radu uz propisani ili ugovoreni otkazni rok, ne navodeći za to razlog."
  3. Poštovani, krajem 10-og mjeseca prošle godine prvi put sam se zaposlio, potpisao sam ugovor na neodređeno s probnim rokom od 6 mjeseci (završava krajem ovog mjeseca). Nezadovoljan sam na poslu i želim dati otkaz. Ako dobro čitam Zakon o radu, članak 53. U slučaju da ja dam otkaz ili zatražim sporazumni raskid ugovora (za vrijeme trajanja probnog roka), poslodavac umjesto toga može napisati da nisam zadovoljio na probnom roku, dati mi otkaz, te time gubim pravo na godišnji odmor koji sam stekao za ovih 5 mjeseci, odnosno naknadu za isti. Zanima me da li je to dobro tučanje, tj. da li mi je pametnije sačekati da mi istekne probni rok i onda dati otkaz. Također, da li se poslodavac treba očitovati jesam li zadovoljio na probnom roku. Ako mi je npr. danas posljednji dan probnog roka, može li mi poslodavac u petak reći da nisam zadovoljio na probnom roku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija