Jump to content

Poki 02

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I sudac i policajac koji je bio na uviđaju uopče ne osporavaju da je bio led na cesti,ali kažu da cestari nisu krivi jer ne mogu oni ići od kuće do kuće pa bacati sol gdje pada sjena,nego sam ja koji tamo prolazim svaki dan trebao predvidjeti s obzirom na vremenske uvjete da bi mogao biti led na cesti,a na moje pitanje koja bi bila optimalna brzina kojom sam trebao voziti po njihovom (jer stvarno nisam vozio više od 20km/h,a dozvoljeno je 50 km/h) njihov odgovor je bio ako treba i sići sa motora i gurati ga.Kakav apsurd,kao da su mi rekli nikada nečeš dobiti ovaj sud,ne trudi se.
  2. Pad se dogodio u 10.40h,a policija izlazi na očevid u 12.07h.U međuvremenu sunce prolazi stambeni objekat,nema više sjene,a led se otopio pošto je to bila tanka površinska kora leda na samo jednom djelu ceste gdje je padala sjena.Motor sam morao maknuti jer je bio na sred ceste.Slikaju cestu i utvrđuju činjenično stanje koje zatiču u 12.07h da je kolnik mokar i klizav.
  3. Trebam savjet.Radim kao poštar na mopedu i prije 4 mjeseca sam pao sa mopeda i zadobio prijelom kosti u stopalu.Cesta bez snijega i leda osim na dijelu gdje pada sjena sa stambenog objekta(uhvatila se tanka kora leda).Pri brzini ne večoj od 20km/h motor se zanosi na ledu,padam,lomim nogu.Dobijam kaznu za neprilagođenu brzinu uvjetima na cesti(2500kn).Žalio sam se i došlo do suca za prekršaje koji kaže ili mi može ublažiti kaznu ili mogu zatražiti prometno vještačenje koje košta 2000kn.Ako me proglase krivm za prekršaj ne mogu dobiti 100% bolovanje,a sudac kaže da nema uvjeta za oslobađanje od krivice jer kao što policija tvrdi nisam prilagodio brzinu.Koliko sam trebao voziti da ne budem kriv???Dali da tražim prometno vještačenje,koliko mi to može pomoći?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija