Jump to content

pet_ra

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zanima me je li u Hrvatskoj brak iz koristi, odnosno u ovom slučaju stjecanja državljanstva, kazneno djelo i kakve su i kolike kazne u slučaju da se takav brak razotkrije?
  2. Ja želim sada baš odigrat igru kako treba, do kraja. S druge strane ne želim napravit štetu onima koji su tamo neprijavljeni, koliko ja znam takvo je dvoje trenutno. Mislila sam čak poslat e-mail direktoru sa tim fotkama i zaprijetit prijavom na inspektorat, možda i izmust kakav profit ovdje. Nije pohvalno, ali ja volim osvete.
  3. Poštovani, polovicom mjeseca zaposlila sam se u jednom privatnom hotelu kao sobarica. Priča je bila da me zovu na probni rad od 2 do 3 dana, nakon toga ćemo odlučiti potpisati ili ne ugovor o radu. Nakon 2 dana, rečeno mi je da nije bilo dovoljno posla da procjene te su produžili na još 2. Uglavnom, priča se odužila na 7 dana gdje sam radila neprijavljena pod izgovorom poslodavca 'probni rad' i sve je bilo krasno, počele su pohvale od oba direktora hotela. Nakon toga, odlučila sam stati na kraj tome i rekla, da ne želim raditi više neprijavljena te da odluče hoće li me ili ne zadržati, nakon čega su rekli da sam zadovoljila i da donesem papire te ćemo potpisati ugovor. Kada sam donijela papire, potpisali smo ugovor na mjesec dana i rečeno mi je kako ću biti prijavljena na minimalac dok ću ostatak dobivati na 'ruke'. Potpisali smo ugovor, i od tada je krenulo sve naopako. Već drugi dan, počele su kritike i vrijeđanja, iskoristili me za čišćenje stanova za smještaj radnika (sobarice koje su navodno prethodne godine radile u objektu), to je potrajalo još 3 dana. Znači, ukupno 10 dana sam bila u hotelu, nakon čega me direktor pozvao i pitao me da donesem ugovor kako bi nešto provjerio. Ispred mene ga je uzeo, pokidao i bacio u koš, a na moj upit zašto rekao je kako nisam zadovoljila i kako je ugovor svejedno bio nevažeći i da mi primjerak ne treba. Sva sreća, slikala sam ga mobitelom gdje se jasno vide svi podaci i potpisi, pečat poduzeća. Na kraju su čak pomislili i ne isplatit me, izbacili su me na ulicu iz stana ko pseto međutim na moje neke riječi odlučili su me platit na ruke za ovih 10 dana. Moje pitanje je, mogu li ja pokrenuti ikakav postupak protiv direktora ili poduzeća? P.S. Postoje još neki radnici unutar objekta koji nisu prijavljeni, kome bi ja trebala eventualno prijaviti takav slučaj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija