Jump to content

belina

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaposlena sam u domu za nezbrinutu djecu na radnom mjestu odgajatelj i to na upražnjenom radnom mjestu, ali na određeno vrijeme,bez datuma prestanka radnog odnosa. Planiram od 01. rujna prijeći na novi posao u dječji vrtić,pa me zanima da li prije toga datuma imam pravo koristiti svoje slobodne dane koje sam ostvarila prekovremenim radom(30 sl. dana) i godišnji odmor od ove godine,s obzirom da sam ja ta koja inicira prekid radnog odnosa. Molim da mi netko odgovori jer pravnik u našoj ustanovi niti zna a ni ne želi se potruditi da mi da odgovor. molim pomoć
  2. Zanima me postoji li zakon o tome da ukoliko tri godine neprekidno radiš na istom radnom mjestu, u ustanovi koja se financira iz državnog proračuna, nakon isteka te tri godine trebašbiti primljen na to radno mjesto ?
  3. Zaposlena sam u domu za nezbrinutu djecu na radnom mjestu odgajatelj. U direktnom radu sa djecom provodimo 8 sati dnevno,u skupini imamo 10 djece. Radimo u kontinuitetu po 9 dana,zatim jedan ili dva dana smo slobodni. Sakupila sam četrdesetak slobodnih dana,također i moje kolege, a naša pravna služba kaže da nam se ti dani ne mogu platiti, a ne možemo ih ni koristiti jer nema tko raditi sa djecom. Zanima me postoji li zakonska osnova o tome koliko sati dnevno možeš provesti u direktnom radu s djecom, te koliko dana u kontinuitetu smiješ raditii. Napominjem da smo mi pod nadležnošću ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija