Jump to content

antuntun02

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne, sudac se nije mijenjao. Prije četiri godine od suda sam dobio obavjest da je jedan od tuženika umro i da se od tužitelja čeka da sudu dostavi podatke tko su njegovi nasljednici. Ja sud o tome nisam obavjestio što znači da ga je obavijestio tužitelj i radi toga predpostavljam da je nastala tako duga pauza i da je sud radi toga pokrenuo postupak po službenoj dužnosti. Kažete da sam P-broj/godina u konačnici nije bitan te da iduće podneske podnosim na broj koji piše u pozivu, kažem to iz sljedećeg razloga. Na nedavno pristiglom pozivu pisao je taj novi P-broj/godina kojeg nisam odmah primjetio te sam napisao podnesak na stari P-broj/godina i predao u pisarnicu suda te je poslje na ročištu taj podnesak predat tužitelju. To znači da je stari P-broj/godina još aktivan.
  2. Po vašem savjetu jučer sam otišao do sudske pisarnice i uvidom u spis nisam vidio da je ikakve žalbe bilo, niti nekog drugostupanjskog riješenja ili nešto slično radi čega bi se promijenio P-broj/godina. U spisu se nalaze svi papire koje i ja imam. Stoga mi je to sada i iz vašeg obrazloženja još čudnije. Da malo pojasnim, naime u tužbi ja sam tužena strana, tužitelj na svakom dosadašnjem ročištu, a bilo ih je 5, traži od suda da pozove navodne nasljednike ljudi koje je tužbom tužio, a koji su navodno mrtvi te sad navodi navodne nasljednike za koje sudu nije pružio nikakav dokaz o činjenici smrti i o činjenici nasljeđivanja te neki od tih navodnih nasljednika su poziv dobili i na njega se nisu odazvali te tužitelj i dalje za neke navodne nasljednike, njih dvoje koji poziv nisu zaprimili traži da im se poziv ponovno šalje. Na takve tužiteljeve navode ja sam pisanim putem tj. podneskom sve to opovrgavao. Na zadnjem, tj. 5 ročištu tužitelj je izveo svoje svjedoke i nakon toga ročišta se promjenio taj P-broj/godina, a sada uskoro na idućem ročištu će biti i moji svjedoci koji su predloženi na prošlome i sud ih je privatio i uputio im pozive. Iz svega toga što sam ukratko naveo ne vidim da je tužitelj imao razloga podnositi nekakve žalbe osim ako se moji podnesci ne smatraju kao žalba. Postupak se vodi na opčinskom sudu. Što sada da učinim u ovakvoj situaciji? Poslovni broj se promijenio u novi broj i što je malo čudno taj broj je dobio oznaku kroz/11 što znači da je iz 2011. godine, a od te godine do 2015. bila je pauza bez ikakvih ročišta te je u ovoj godini postupak nastavljen. Da li buduće podneske ja da podnosim na stari poslovni broj ili na novi poslovni broj i što u ovakvoj situaciji da napravim, eventualno da napišem u nekome podnesku? Hvala.
  3. Zar ne bi bilo normalno i pravno da sam o tom obavješten pisanim putem, a ne da kopam po spisu? Što u slučaju, kad je već došlo do te promjene, a toga recimo toga u spisu nema?
  4. Molim vas za pravni savjet. Radi se o sljedećoj situaciji. Prije šest godina dobio sam tužbu koja se vodi po ZPP-u. Tužba kad se preda na sud ona dobije svoj P-broj/godina kad je predana. Nakon primanja tužbe protekom dvije godine održano je 5 ročišta, i svaki podnesak, zapisnici, imali su taj P-broj/godinu uvijek isti. Tada je nastupio zastoj od skoro četiri godine i nakon toga dobijem poziv za ročište na koje sam se odazvao, na kojem sam primio podnesak, na kojem sam dobio zapisnik i potpisao ga. Nakon nekog vremena čitajući te zadnje papire primjetio sam da je P-broj i godina sasvim drugačija i godina je isto druga. Zanima me da li se P-broj/godina može mijenjati, napominjem da o tome nisam dobio nikakvu obavjest i ako se broj ne mijenja zašto je to napravljeno i da li u tome može biti neke moguće manipulacije?? Jer nekakav osjećaj mi govori da je to neka druga tužba u koju sam uveden ne znajući za to. Što u tom slučaju da napravim? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija