Jump to content

gsfc

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije bilo novčane kazne, jer sam objasnio situaciju, a to nije isto kao da sam kriv s novčanom kaznom. Ovrha je stigla prije donešene presude no tu sam ovrhu sam uspio prigovoriti te je ovrha odgođena. Tek sam na sudu podmirio ovrhu međutim Hanžekovići su povukli tužbu, ali traže podmirenje parničnog postupka u iznosu od 725kn. To ne ide skupa?
  2. Prekršaj za krivo parkriranje sam uspio obraniti na Prekršajnom sudu u ZG uz presudu da sam dobio samo opomenu bez ikakve kazne. Međutim, za dolazak pauka nisam platio ništa. Poslije su zato Hanžekovići podigli tužbu protiv mene i uspijeli su naplatiti kaznu ovrhu. Ali za nagradu i sudsku pristojbu za Hanzekovića sam na sudu poslao prigovor. Tužba je u međuvremenu povučena, ali dobio sam novo rješenje od suda gdje je naloženo da trebam platiti parnični postupak u iznosu do 725kn (500n nagrade, 100 kn sudske pristojba i još PDV sve za Hanžekoviće). Zašto je to tako a tužba je povučena?! Zna li tko kako i zašto?
  3. To znači prije nego odem na sud u RI moram još poslati preporučeno pismo prije ročišta gdje ću potražiti naknadu troška prijevoza?
  4. Dakle, jasno je sve ovaj prošireni odgovor! Hvala! Znači ja moram povratnu autobusnu kartu ZG-RI-ZG predočiti na samom ročištu? Pokazati tajnici suca da imam pravo na naknadu troškova javnog prijevoza?
  5. Hvala, no to je zakon iz 2012 godine...vjerujem da je kompatibilan s pravnim smjernicama kako se predmet seli iz ZG u RI ne mojom krivnjom, ali ne znam gdje i kako se potražuje povrat naknada...recimo ja kupim autobisnu povratnu kartu ZG-RI-ZG u iznosu od 200 kn i kako da potražujem od suda povrat naknada?
  6. Kako svi znate da je u pravosudstvu došlo do premještavanja sudskih predmeta izvan mjesta prebivališta da se manje optereti sudstvo, shodno tome u zakonu piše da sud nadoknađuje troškove dolaska na sud u vidu prijevoza izvan Zagreba, pa mene zanima što sve točno treba skupljati račune, dnevnice i kako napisati da mi sud mora podmiriti nastale troškove dolaska na sud s obzirom da je sudski predmet premješten iz Zagreba recimo u Rijeku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija