Jump to content

map

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ako je prijasnji vlasnik izgubio papire a ista je bila upisana u nekoj od hrvatskih LK ili LI dovoljno je da vlasnik da oglas o izgubljenoj plovidbenoj dozvoli u Nn, zatim ode u LK/LI upisa i zatrazi kopiju i prilozi vam ju uz kupoprodajni.
  2. Kao prvo jeste li kupili brod ili brodicu ili jahtu ?? Pretpostavljam da je prodica dakle pokretnina da bi ste ju upisali morate imati dokaz vlasnistva dakle kupoprodajni sa osobom od koje ste je kupili ovjeren od javnog biljeznika. Prodavaoc mora imati dokaz vlasnis, sto je za brodicu plovidbena dozvola (ako je ista bila upisana u LK) ili racn na svoje ime ako nije. Ako je brodica manja od 3m normalno da vlasnik nema plovidbenu jer se po starom zakonu takve brodice nisu upisivale, a nema racuna jer je brodica stara dovoljna vam je izjava ovjerena od javnog biljeznika,placen porez. Ali pazite morate ishodovati svjedodzbu gradnje,ako se radi o seriskoj brodici ciji proizvodac jos postiji (npr. elan) dobiti ce te ju kod proizvodaca, ako ne morete ici u hrvatski registar da vam izda doticnu svedodzbu sto je prilicno skupo. Isto tako ako se radi o brodici koja i nije tako stara a zna se gdje je kupljena i da doticna trgovina /firma jos postoji zatrazite racun na svoje ime kod njih (iisti su duzni racune prodaje cuvati 10g.)
  3. Posjedujem zemljište u neposrednoj blizini Motodroma Grobnik, koje je opcina odlucila prostornim planom staviti pod sportsko-rekreativni sadrzaj, te mi je ponudila otkup zemljista po cijeni od 7€/m, dok je prosjecna cija zemljista na tom podrucju cca. 25€ pa na vise. Moje pitanje je dali sam ja duzna opcini prodati svoje zemljiste? Kako se utvrduje sto je javni interes te cijena po kojoj drzava otkupljuje zemljista?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija