Jump to content

JelenaV

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je JelenaV objavio

  1. JelenaV

    Revizija

    Hvala na odgovorima, znaci vps veća od 200.000,00kn je jedina stavka koju tuzba treba sadrzavati.
  2. JelenaV

    Revizija

    Kod pokretanja parnice u tekstu.
  3. JelenaV

    Revizija

    Da predmet đođe u poziciju revizije da li osvim v.p.s. 200.001,00kn treba u tužbi napisati i neku rečenicu koja obvezuje reviziju.
  4. Po kojem članku kojeg zakona nasljednici smiju naslijediti nešto što u trenutku ostaviteljeve smrti nije bilo njegovo, odnosno ono što je ostavitelj za života prodao.
  5. Pravni prednik kupio je nekretninu 1978 godine. Kupoprodajni ugovor do danas nije proveden u zemljišnoj knjizi (prvih godina dovoljno mu je bilo „to je moje“, a kasnije nije više bilo dovoljno novca za porez). U međuvremenu izgubljen je original kup. ugovora, postoji samo neovjerena preslika. Nasljednici sada pokojne prodavateljice, pokrenuli su ostavinski postupak za nasljeđivanje te nekretnine jer su je u zemljišnoj knjizi otkrili upisanu na ime pokojne majke. Zakon o nasljeđivanju u čl.5. st.3. kaže da se ostavina sastoji od svega što je bilo ostaviteljevo u trenutku njegove smrti. Zakon u tom članku kaže zapravo, da za ocjenu predstavlja li neka nekretnina ostavinu nije odlučno je li ta nekretnina u zemljišnoj knjizi upisana na ime ostavitelja kao vlasnika, već je odlučno da je ta nekretnina predstavljala njegovu imovinu u času smrti. Budući da je predmetna nekretnina u času smrti ostaviteljice bila tuđe vlasništvo, što je pravno moguće učiniti u cilju izdvajanja te nekretnine iz predmeta nasljeđivanja nasljednika pokojne? Jednom su već ostvarili imovinsku korist prodajom, sada bi htjeli tu istu stvar nazad u vlasništvo. Želim reći, ne odričemo nasljednicima nasljednička prava, odričemo nasljednicima pravo na ovu imovinu. Znalci, hitro i neodgodivo pomoć molim po ovom imovinsko-pravnom pitanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija