Jump to content

lavie

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lavie objavio

  1. da, hvala za odgovor, ali ne radi se o kreditu kojim je kupljeno išta, a kamoli zajednička imovina/stečevina. Također, brak je već u procesu razvoda.
  2. Pozdrav, ukratko, zanima me može li banka, u slučaju da jedan bračni drug ne otplaćuje kredit, dobije otkaz ili jednostavno banka se ne može namiriti putem ovrhe, sjesti na račun bračnog partnera te osobe? Partnerica nije jamac. hvala
  3. Bok, HRT je javna ustanova ii prema toj logici, kao branitelj bi trebao imati prednost. Međutim, HRT je isto tako javna ustanova koja ostvaruje prihode marketingom što je kontradiktorno. Uglavnom, trebaš biti siguran da li zaista kao branitelj tamo imaš prednost, mada je u pravilu to već navedeno u natječaju ako je primjenljivo. Istraži malo i raspitaj se da li zaista imaš prednost i onda se pozovi na to. Svakako se imaš pravo žaliti ako misliš da imaš valjan razlog.
  4. hvala vam! pa da, izgleda da je to uobičajena praksa i potpuno legalna. dobro, u mom slučaju ne radi o porodiljnom, ali po kojoj logici se može biti trudna pa onda dva mjeseca ne biti trudna pa onda opet biti?
  5. Radim u srednjoj školi na zamjeni i ugovor mi je formuliran - do povratka radnika s bolovanja. Danas su me obavijestili da taj radnik za par dana prekida bolovanje i otvara godišnji odmor. Namjerava iskoristiti godišnji od prošle i od ove šk godine te da logikom stvari, meni prestaje radni odnos. Kako šk godina traje do 16.6. planiraju me zaposliti po hitnoj proceduri na 15 dana (?) nakon što mi u ponedjeljak daju otkaz. Znači, da uspijem završiti nastavu dok za to vrijeme radnik koji se vraća se zapravo ne vraća na posao već na godišnji odmor. :ideja:Naime, to je samo nastavna godina te postoje i druge obaveze nastavnika nakon 16. 6. (produžna nastava i popravci, državna matura i td) - te nekom mojom logikom stvari taj posao nitko neće obavljati jer ja dobivam otkaz, a radnik kojeg mijenjam će biti na odmoru. Naravno, nemam pravo ni na godišnji odmor iako radim u kontinuitetu 9 mjeseci. Radnik kojeg mijenjam ne planira se vratiti već nakon odmora najvjerojatnije otići ponovo na bolovanje. Potpuno luda situacija i raskid ugovora će mi servirati u ponedjeljak. Što da radim i na što da se pozovem? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija