Jump to content

joško1234

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja izabirem opciju a, jer i buduci da nema gradacije kaznenih djela,ocito, a 30.je vasa firma dobila uvjerenje. I tu je kraj price. Sve ostalo je samo procedura, jer je tada utvrdena kaznena odgovornost. Ni drzavi, niti sluzbi nije bitna presuda a ni cinjenice kao ni to za sto vas se tereti vec to spomenuto uvjerenje.
  2. Nazalost, i ja mislim da nema pomoci. Jedino probati dokazati da je ministarstvo zakazalo u pogledu rehabilitacije, tj.da ne postoji mogucnost rehabilitacije prijevremene jer eto to tijelo ne postoji.
  3. Jasno je sve. Pokrili su sve sto su trebali pokriti. No ni iz sudske prakse u slicnim slucajevima se ne postivaju ustavni zakoni, jer sud ne odlucuje o ustavnosti vec o tome odlucuje iskljucivo ustavni sud. E sad, svi ti zakoni i mjere slijede niz nelogicnosti. Kako iskoristiti nelogicnosti protiv sustava?
  4. Dobro, vratimo se i na prazninu kod prijma. Ako je on u vrijeme prijave radio a nije se prijavljivao, i po tadasnjem zakonu nema pravne posljedice u vidu prestanka sluzbe. Zapravo ima, ali zor ds-a postavlja jedne a kz druge zakone. To ni lud covjek ne moze ispostovati . A sada je otkaz netko dao na nacin koji je upitan.
  5. Koliko vidim , klek se nije ni 2010 a ni sad prijavio za posao. naveo je da je 25 godina u toj istoj sluzbi. U to vrijeme on nije bio duzan mahati potvrdom o kaznjavanju a nekako cisto sumnjam da je ubio covjeka . Tko je napravio propust, ne znam, ali on nije odgovoran za propust poslodavca o provjeri istog zaposlenog radnika. ali 2010 on je vec bio u radnom odnosu , i da se tada izbrsila provjera nad njim , za to djelo nebi bilo pravnih posljedica. Ako je dobio 2 god uvjeta onda nije pocinio tesko i osobito necasno djelo za koje ustavom postoje pravne posljedice. Clanak 30 ustava. Ispravite me ako grijesim
  6. Prijevremena rehabilitacija se uglavnom.ne dobiva, a pravne posljedice za kaznene osude su utvrdene kaznenim zakonom iz 2010., u godini kada je presuda postala pravomocna. U to vrijeme i tada propisanim.zakonima pravne posljedice postoje samo za kazne zatvora u trajanju 1 godine pa nadalje. Za uvjetne osude pravnih posljedica u vidu otkaza nema. Kao sto ni klek nije bio duzan 2010 dostavljati potvrde o osudi Najveci problem je taj sto nase zakonodavstvo primjenjuje zakone retroaktivno i igra se boga.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija