Jump to content

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mogao bih se složiti djelomično da je to boravak na terenu, pripravnost... Kako nisam siguran da postoji definicija u nekom od zakona za takvo što moj poslodavac može odrediti da zapravo budem stalno na poslu, nemora mi dati niti 7 dana odmora???
  2. Pristao ja na to ili ne donešen je takav pravilnik o radnom vremenu koji određuje baš određeni način rada a to je 7 dana rada- 7 dana odmora. U načelu bih prihvatio da mi se omogući korištenje slobodnih dana umjesto plaćanja prekovremenih sati. Ali shvatiti ćete da takvim modelom nisam u mogućnosti iskoristiti bilo koji slobodni sat. I još jedna zanimljivost tj. ujedno i pitanje: Da li je moguće pravilnikom o radnom vremenu zabraniti povećanu plaću za rad subotom i nedjeljom, blagdanom, noću itd.? Mislim da je to suprotno ZOR-u...
  3. Da budem konkretan, moje radno vrijeme je 7 dana rada, 7 dana odmora. Može se reći da mi poslodavac daje slobodne dane ali s obzirom da boravim na poslu 168 sati u samo jednom odlasku na posao, tj. smjeni od 7 dana, mislim da poslodavac preraspodjelom nemože to meni nadoknaditi. Ispada da sam ja na poslu minimalno 360 sati mjesečno bez i jednog prekovremenog sata...
  4. Isprika zbog loše postavljenog pitanja, naravno da imam prava na tužbu. U razgovoru sa poslodavcem on naime tvrdi da to nije rad iako boravim na radnom mjestu, tako da sam stekao dojam da ću jedino preko suda ostvariti svoje pravo. Nije mi želja ići na sud, ali sam htio ovdje pokrenuti raspravu o tome, što je to zapravo prekovremeni rad? Da li u tom smislu ako nitko ne dođe trgovcu na blagajnu isti nema pravo na plaću jer nije radio nego samo bio prisutan. Ili liječnik koji zadnjih pola sata redovnog radnog vremena nema pacijenta nije radio puno radno vrijeme danas???
  5. Nisam siguran da moj poslodavac razumije što je to prekovremeni rad. Naime, propisan mi je boravak na radnom mjestu ali mi u mjesečnoj evidenciji radnih sati to nigdje nije uvedeno. Imam li prava na tužbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija