Jump to content

lumen007

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle ženi je tri mjeseca isplaćeno pola naknade, a jedan mjesec su isplatili punu naknadu pa su tražili povrat novca za taj mjesec na što sam se ja žalio i napisao u žalbi da ponište to njihovo rješenje i da ženi uplate cijelu naknadu za sve mjesece. Osnovicu za naknadu su odredili i iznosi 50 kn i s tim se slažem, to su dobili kad su zbrojili plaću njenih zadnjih 6 mjeseci podijelili sa brojem radnih sati u tih 6 mjeseci. Zanima me po kojoj formuli se računa mjesečna naknada. Ja pretpostavljam ovako recimo 10 mjesec je imao 160 radnih sati, pošto moja žena radi samo pola radnog vremena onda je to 80 radnih sati i toliko bi provela sati na radnom mjestu da je radila taj mjesec. Onda računam 50 kn x 80 sati = 4 000 kn? Muči me njihovo rješenje jer oni u rješenju govore da je prvi stupanj sve dobro odradio osim tog mjeseca kad su ženi isplatili "višak" pa se bojim da ne bi prvi stupanj to odradio i ostao pri svome prvom rješenju i onda kad se ja budem žalio onda mi oni kažu e sad ne može trebao si se žaliti na ono drugostupanjsko rješenje.
  2. Već sam se žalio jer dobiva pola naknade. U regionalnom uredu u HZZO-u ne znaju ništa konkretno reći već me upućuju da se žalim. Oni su u rješenju na moju žalbu sami izračunali da njena osnovica za naknadu 50 kn. I sada ja računam mjesec ima 20 radnih dana, ona radi 4 sata svaki dan pa to iznosi 50 kn x 4 sata x 20 dana = 4 000 kn, a oni isplaćuju pola od toga. Drugostupanjsko tijelo je odlučilo da su oni ispravno izračunali naknadu i vraćaju predmet na ponovni postupak prvostupanjskom tijelu s naznakom da je izračun dobar, ali da se utvrdi zašto su ženi jedan mjesec isplatili punu naknadu, a ostale mjesece (kad joj je isplaćeno pola naknade) dobro. Moj jedini daljnji korak je pokrenuti upravni spor pa sad ne znam da li da idem u to ili ne?
  3. Poštovani, Žena je zaposlena na pola radnog vemena na neodređeno i ima više od 18 mjeseci neprekidnog staža. Njena mjesečna plaća prelazi 4 300 kn. Da li žena ima pravo a punu naknadu o HZZO-a u iznosu od 4275 kn ili na pola naknade? Ako ima pravo na punu naknadu molim da mi se javi neki odvjetnik u vezi pokretanja upravnog spora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija