Jump to content

Leoniz

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne vjerujem da bi itko od nas imao potrebe I želje ići tako daleko (prijave, nasilje), oboje normalni ljudi, normanih svetonazora dobri roditeli, zaposleni, samo su nam životni putevi nespojivi, ja sam se sa time pomrila brze, on jos nije, ali bih se samo htjela osjećati sigurnije u svojim odlukama (da djeca žive sa mnom te da imaju kontakte sa ocem), pa ću iz tog razloga I angažirati odvjetnika...Hvala vam svima na savetima.
  2. Hvala vam puno na odgovorima...mi smo dakle išli sa sporazumni I kao takvog ga predali na sud, bili na sudu (jednom) gdje su napisali zapisnik da smo pristupili I uputili nas na centar na posrdovanje...bili na centru gdje je on odustao od bilo kakvih dogovora koje smo do tad imali I sam zatražio "skrbnišvo", te sam po tome I zaključila da sad nakon centra bi bilo pametno da uzmem odvjetnika jer mislim da ipak ima krive razloge za traženjem skrbništva, jer smo bili suglasni na početku da zbog njegovih poslovnih I ostalih obaveza, načina zivota I ostalih čimbenika djeca trebaju biti samnom...izgleda da sam izmanipulirana na način da je on uzeo vremena posavjetovat se s odvjetnicima I nači načina da mene "pobijedi" u borbi za skrbništvo što je meni sada krajnje šokantno...jer se ovdje ne radi tko će dobiti perilicu suđa, vec bi smo oboje trebali biti roditelji koji u ovom trenu trebaju misliti samo na svoju djecu I njihovu budućnost....a njegovi prioriteti očito su u ovom trenu drugačiji...pretpostavljam da čovjek kad je povrijedjen reagira svakako, pa I tako da ima potrebe nanijeti štetu I drugome I svojoj djeci....I nadam se da će on s vremenom malo progledati I shvatiti koliko je to besmisleno...ali sada mi ne ostaje drugo nego boriti se za djecu, što je najžalosnije s njihovim ocem...jer on u ovom trenutku ne razmislja racionalno već se inati I osvećuje...dakle sad nas čeka sud na kojem će se on vrlo vjerojatno pojaviti sa odvjetnikom...što mi savjetujete??
  3. Jao 6000 kn za izlazak odvjetnika na zadnje ročište, ili time sugerirate da se ovo neće završiti sada na zadnjem ročištu koje nas čeka na sudu?? On ima pravo žalbe ako se ne slaze sa presudom ako se ne varam...i što se onda dogadja..??
  4. Ništa od imovine mene ne zanima, ima dosta toga što je "stečeno" u braku, ali stečeno je ipak njegovim novcima obzirom da je zarađivao/zarađuje 6 puta vise nego ja, I na samo spomen podjele imovine brani se kao da mu netko to pokušava ukrasti. Dakle mene "njegova" imovina ne zanima I ne zalim se godinama povlačiti po sudovima zbog toga. Voljela bi da mogu mirno zivjeti, da moja djeca imaju normalan odnos sa svojim ocem, I da nam pomogne plaćanjem alimentacije koju mu sud odredi, ali je zalosno sto čak I to zeli izbjeći samo zato jer sam ja ta koja je nakon dvije godine mučenja u braku (koji je trajao 6) odlučila da ne mogu zatvarati oči pred nečim što nas sve čini nesretnima već dugo. Znači on se ne miri sa razvodom, kategorički odbija uopće mogućnost da zivi neki drugačiji zivot I zato je očito odlučio učiniti sve što moze da nam zagorčava svim život kao da ni sam razvod za nas I za djecu nije dovoljno stresan
  5. Ja sam otišla i odselila u svoj stan (mamin stankojeg je do sada iznajmljivala). U centru smo bili doduše dva i pol sata i dobili gotovo nikakve savjete osim da se dogovorimo oko svega (što je očito sada i nemoguće), a još moram dva puta na centar otići jer idemo posebno na razgovor sa soc. radnicom i onda psihologom...i to dva termina i svaki posebno (ja i muž odvojeno). One su rekle da k njima idem samo radi uzimanja još nekih podataka (??) koji su im potrebniza izradu misljenja koje nam onda salju na kućnu adresu. On redovito vidja djecu. Dakle ono što sam htjela pitati je dali postoji ikakva mogućnost da on djeci ne uplaćje alimentaciju a ja nemam mogućnosti tu nista promijeniti?
  6. Obzirom da on misli takoder tražiti "skrbnistvo" onda tako I on moze zatražiti privremenu mjeru u svoju korist??? Ili?
  7. Privremenu mjeru, za što? Djeca žive sa mnom, ali još se vode na adresi na kojoj smo ja I suprug zivjeli zajedno...no nije na centru opovrgao da smo dogovorili da su one samnom međutim sad sam zatečena skoz jer kraj dogovora koji smo imali I sporazumno ga predali na sud on se ničega ne drzi, a sad je I meni počeo govoriti da se ni neće drzati ničega I da će on na sudu tražiti djecu na skrb...ne vjerujem da ga je odvjetnica "pravno savjetovala" da to učini, nego mu samo rekla da ako je bas (dovoljno lud da se I dalje inati) za to postoje opcije tako da bi mogao presudu odugovlačiti do tri godine. Ja bih samo voljela da moja djeca imaju mir...I da nas on ne voda po sudovima jos godinama...
  8. Pozdrav svima...eto muči me jedno važno pitanje, nadam se na mi mozete pomoci. Pokušat ću to što kraće objasniti. Ja i suprug smo u postupku razvoda braka koji je krenuo sporazumno, ali izgleda da zavrsava katastrofom. Imamo dvije djevojčice (4 i5) koja zive sa mnom a on odbija plaćati alimentaciju (pod opaskom – Ja tebe ne zelim financirati). Naime moja plaća je 3000 kn a njegova 17000, ne govorim da je to relevantno samo pokazuje da nije u problemu (financijskom) ne plaćati. Ono što me muci je to da sam saznala od našeg vjenčanog kuma da je njemu njegova odvjetnica rekla da on ne mora plaćati alimentaciju do pravomoćne presude, a da sa time moze odugovlačiti do tri godine na sudu. Kako smo mi sad u fazi kad smo prosli posredovanje na centru i sad nas čeka sud, postoji li stvarno opcija koja njemu omogućava da još tri godine odugovlači sa presudom i ne plaća alimentaciju??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija