Jump to content

mahniti2007

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kako i koliko iznose uopće ovrhe nad izaslanim (detaširanim) radnicima? Da li to ide po Njemačkim zakonima ili? Što ako ima recimo samo mjesec dana posla, pa 3 mjeseca radim u HR? Kako će uopće saznati da sam u Njemačkoj i da primam plaću na račun otvoren u Njemačkoj? Bilo kakvi odgovori su dobro došli!
  2. Znaci ovako: Za 2007 podnešena je porezna prijava sa nekom dobiti.Iste godine ulozili su se novci u neke projekte i poslove koji su propali (dio vlastitih sredstava dio kredit). U 2008 obrt nema posla iz gorenavedenog razloga,nadalje porezna blokira racun jer porez na dobit nije placen,te neki racuni iz 2007 dospiju na placanje u 2008,takodjer i kredit iz banke. Stvorio se veci dug i sada normalno treba ponovo podnijeti poreznu prijavu. Da li ja normalno podnosim poreznu prijavu i cekam rijesenje,pa sta bude? Sto u biti ta blokada i dug po racunu banke znace u ovoj situaciji,da li ce biti nekakve inspekcije,pregleda poslovanja par godina unazad ili nesto slicno? Ima li tko slicnih iskustava/saznanja oko ovakve situacije. Spominju se financijske policije i sve zive institucije koje ce sada pod povecalom pregledati poslovanje od a-z. Nisam nista radio mimo zakona - jednostavno stvari su se tako poslozile i ja sam nagrebao. Znaci, pravno me zanima sto u biti mogu ocekivati. Hvala!
  3. Ok,ali ne podizem kredit ja vec d.. koji je po definiciji pravna osoba sa svojim maticnim brojem i samnom kao fizickom osobom u tom smislu nema nikakve veze. Drugim rijecima,recimo ja sam u nedozvoljenom minusu po svome tekucem racunu 50kn,zbog toga dospijem na crnu listu, i automatski d.. koji vrti 2-3 mil. kuna godisnje ne moze dobiti kredit? Da sam obrtnik to bih jos i shvatio, ali ovako...netko tu nekoga gadno j..e. By the way provjerio sam danas u 2 banke kako stoje svari,sto se kredita tice ja sam nevazan,d.. je taj koji mora jamciti povrat kredita kroz mjenice/zaduznice nekretnine i ostalo...
  4. Znaci ovako...imam poslovni udjel u d.. Taj isti d.. trazi kredit od banke, te ga navodno ne moze dobiti jer sam ja na "crnoj listi" (privatno,nema veze sa poslom).E sada mene zanima tko je tu lud? Kakve veze ima privatno s....e sa drustvom kapitala, odnosno d..? Tvrtka uredno posluje,naplata je ok,sve 5.Znaci ima li ikakve osnove da banka na osnovu mene i mojih privatnih problema odbije isplatiti kredit tvrtki? Ja nisam zaposlenik tvrtke,imam iskljucivo poslovni udjel i kao takav sam potpisnik u banci od koje je zatrazen kredit. Svaka pomoc je dobro dosla...
  5. Evo ovako...posudio sam tvrtki (poznaniku) xy novaca,normalno preko racuna,napravili smo ugovor o tome, a onda nakon par mjeseci tvrtka ode u stecaj. Promjenio se vlasnik i ovih dana tvrtka izlazi iz stecaja,a mene sada,normalno, zanima da mi se izvrsi povrat mojih sredstava. Buduci da se sada malo filozofira sa strane poznanika kako to nije moguce i da ce on to vratiti na drugi nacin kroz koji mjesec,a meni novci trebaju sada, da li ima ikakve zakonske,knjigovodstvene ili neke druge prepreke da dodjem do svojih novaca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija